Фото без опису3 метою недопущення виникн’ення пожеж на лісови х масивах, торфовищах i на сільгоспугіддях під час проведения весняно — польових робіт та робіт зі збирання врожаю у 2021 році розроблено «Попередження» для інформування роботодавців, спеціалістів. фахівців з питань пожежної безпеки та мешканців населених пунктів .

Попередження

Роботодавцям, спеціалістам, фахівцям з питань пожежної безпеки та мешканцям населених пунктів

3 настання м пожежонебезпечного періоду piзко зростає ймовірність за горання лісів, торфовищ та сільгоспугідь..

Основними причинами виникнення пожеж є сукупність погодних факторів. недотримання правил пожежної безпеки, неконтрольоване спалювання сухої рослинності, сміття на сільськогосподарських об’сктах та поза ïx межами. невиконання в повні й мірі плані в дій щодо поженого захисту лісів, торфовищ сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний нepioд.

3 метою недопущення виникнення пожеж пропонуємо:

  • провести інструктивні наради з інженерами, механіка сільгосппідприємств щодо заборони спалювання стерні, поживних залишків чи випалювання іншої cyxoï рослинності, вживати ycix необхідних заході в по забезпеченню пожежної безпеки на період збирання врожаю i заготівлі i грубих кормів:
  • скласти та затвердити схематич н i плани протипожежного захисту врожаю на яких нанести смуги прокосів, мicця розмiщення зернотоків, зерноскладів, польових станів, станів, скиртування грубих кормlв, місць встановлення знакіа пожежної безпеки. тракторів з слугами тощо ;
  • поновити мінералізовані смуги. систему протипожежних бар‘ єрів. канав у лісових масивах, привести у відповідність протипожежне водопостачання. підготувати для забору вoди всі наявні водонапірні башти, пожежнi водоймища, пірси, інші інженерно технічні спopyди протипожежного призначения та під»їздні дороги до них;
  • забезпечити сертифікованими вогнегасниками об’скти сільськогосподарського виробництва, усі транспортн i засоби та сільськогоську самохідну техніку,провести роботу щодо вогнезахис ної обробки дерев яних конструкцій, встановити телефонний зв'язок на зерноскладах i складах грубих кормів.
  • підготувати місця для зберігання сiна та соломи, складання грубих кормів огородити та обладнати ïx блискавко захистом i засобами пожежогасіння ;
  • організувати виготовлення агітаційних матеріалів щодо збереження врожаю від вогню (трафарети, листівки. панно, знаки безпеки тощо) і встановити їх у місцях збирання врожаю, зберігання та переробки зерна i грубих кормів.
  • дотримуватись вимог безпеки під час виконання робіт у зоні ліній електропередач, зокрема, необхідно здійснювати контроль за висотою провисання струмопровідної частини електромережі та не допускати виконання poбiт у зоні ліній електропередач, якщо ii провисання с більшим за ніж за норму; :
  • організувати проведения роз’яснювальної роботи серед населения щодо дотримання правил пожежної безпеки при відвідуванні лісів.