Фото без описуНа підставі рішення виконавчого комітету селищної ради №8/2021 від 09.02.2021 року для координації діяльності органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, пов’язаної із забезпеченням техногенно-екологічної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і реагування на них в Старосинявській селищній раді створена комісія з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головою комісії визначений селищний голова Віталій Здебський.

15 лютого 2021 року перший заступник селищного голови Олександр Попик провів перше засідання комісія з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій селищної ради.

На порядок денний засідання комісії були винесені актуальні питання: про забезпечення проїзду до населених пунктів і соціальних інфраструктурних закладів громади та стан розчистки доріг від снігу, про переведення на дистанційну форму навчання учнів загальноосвітніх закладів громади в зв’язку з ускладненням погодних умов, про заходи щодо попередження поширення на території громади гострої респіраторної хвороби COVID – 19 спричиненої коронавірусом SARS – CoV – 2. Заслухано й проаналізовано доповіді та інформацію керівників комунальних підприємств та закладів Старосинявської селищної ради, керівників та представників підприємств дорожньої служби та енергозабезпечення громади. На комісії проінформовано, що в зв’язку з різким погіршенням погодних умов: хуртовини, снігові заметілі, сильний поривчастий вітер, ожеледицю та зниження температури на території громади протягом 12 – 17 лютого оголошено 1 рівень небезпеки, жовтий. Відмічено необхідність забезпечення безперебійного функціонування соціально важливих служб та своєчасного реагування працівників відповідних підприємств на виклики природи в умовах різкого погіршення погоди, та в зв’язку з цим зростаючій кількості звернень мешканців Старосинявщини про надання невідкладної допомоги у відновленні життєзабезпечення населених пунктів та приватних домоволодінь. Через ускладнення погодних умов – снігові заметілі, сильний вітер та ожеледицю, внаслідок яких не забезпечено проїзд до навчальних закладів, зниження температурного режиму порушено сталі навчальні процеси в загальноосвітніх навчальних закладах. За даними медичних обстежень в окремих загальноосвітніх навчальних закладах громади фіксуються лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID - 19 учнів та вчителів, що вимагає вжиття додаткових протиепідемічних заходів та запровадження карантинних обмежень в окремих школах.

У підсумку роботи надано ряд доручень представникам дорожньої та комунальної служб, прийнято важливі рішення для прискорення ліквідації наслідків стихії та убезпечення учнів навчальних закладів і жителів громади в період ускладнення погодних умов.

Комісія з питань ТЕБ та НС Старосинявської селищної ради.