Фото без описуЛютий – 2021 відкрив справжню українську зиму… Від мінус 5 до - 15 градусів повітря, пронизливий вітер і плюс снігові перемети на дорогах з намерзанням на поверхні. У селищній раді третій день працює оперативний штаб із ліквідації наслідків погодних умов, роботу якого очолив голова громади Віталій Здебський, виконання робіт організовували заступники селищного голови – Олександр Попик, Надія Вікарська, Андрій Карпушин.

Постійно протягом трьох діб надходили дзвінки особисто до селищного голови Віталія Здебського та до оперативного штабу з проханням надання допомоги у розгорненні снігових наметів та розчистки вуличних доріг в населених пунктах громади.

Оперативно спрямовано техніку КП «Старосинявського комунгоспу», КП «Старосинявського центрального водоканалу№1» у співпраці із філією «Старосинявський райавтодор» на проблемні ділянки доріг до сіл Заставці, Щербані, Сьомаки, Йосипівка, мікрорайон Цукрозаводу та смт Стара Синява, Дубової. У зв’язку з великими об’ємами робіт та постійними змінами погодних умов техніка райавтодору та комунальних підприємств селищної ради не встигала розгортати замети на дорогах, водіям транспортних засобів доводилося працювати до ночі. Селищним головою Віталієм Здебським було організовано співпрацю в рамках соціальних угод із керівниками місцевих сільськогосподарських формувань, які у більшості випадків активно долучилися до розчистки снігу в селах, де працюють.

Фото без описуТОВ «Хмільницьке» (керівник підрозділу О.Борбич) – здійснювали розчистку вуличних доріг в селах Ожарівка, Пишки, Мшанець; ТОВ «Слав’янське -5» (керівник О.Слизькоухий) - Яблунівка, Цимбалівка; ТОВ «Поділля-Агропродукт» (керівник С.Кривонос) – Паплинці, Гончариха, Перекора; АП НВП «Візит» (кер-к П.Юрчишин) – Липки; ТОВ «ЕлеваторБудІнвест» (кер-к М.Тетерчук) – Адампіль; ТОВ «Велес-Агро-М» (кер-к В.Загородній) – Залісся, Подоляни; ДП ДГ «Пасічна» (кер-к В.Таєнчук) - Пасічна, Гречана, Травневе та під’їзд до с.Харківці; ФГ «Манзюка» (кер-к В.Манзюк) - Лисанівці; Пилявська МПК (кер-к В.Кисилишин) - Паньківці, Іванківці, Пилява, Олексіївка, Пилявка, Карпівці; ПСП «Обрій» (кер-к О.Крот) – Теліжинці, під’їзд до Уласово-Русанівка, Іванківці; СФГ «Поділля» (кер-к Т.Сопрук) – Чехи; ФГ «Новосинявське» (кер-к С.Кравчук) – Нова Синявка, Ілятка; ТОВ «Фінден» (гранітний кар’єр) (кер-к В.Антонюк) – Нова Синявка; ТОВ «Нібулон» (кер-к С.Радченко) – Дашківці, Буглаї; ФГ «Антонишина» (кер-к В.Антонишин) – Буглаї, ТОВ "Агрорегіони" - села Івки, Місюрівка. А також долучилися приватні трактори односібників, які працюють у селах. Стихія цього року забрала багато сил, ресурсів і часу, створивши складні перемети на дорогах.

Протягом цих трьох проблемних діб МаЗ С-650 КП «Старосинявський комунгосп» здійснив пробіг та очистив від снігу доріг більше як 260 км. Цілодобово доводилося працювати в напруженому ритмі водіям транспортних засобів, трактористам КП «Старосинявського комунгоспу» - особисто начальнику комунального підприємства Ігорю Федорчуку, працівникам - Ігорю Кривіцькому, Олександру Голубчику та Василю Гусаку.

На дорогах Старосинявщини здійснювала розчистку доріг комунальна техніка селищної ради, малої пожежної команд с.Пилява - Т150, трактори МТЗ-82.1, «Фотон» - 454, бульдозер ДТ-75, та техніка окремих сільськогосподарських підприємств, філії «Старосинявський райавтодор».

Старосинявська селищна рада висловлює всім, хто надав допомогу, щирі слова вдячності від мешканців громади, депутатів селищної ради.

Наразі проходить робота з розчистки доріг, станом на 16.00 год. 09.02.21р. на більшості доріг громади рух автотранспорту відновлено. Продовжуються роботи з розчистки вуличних доріг в інших населених пунктах, залучають усі можливі ресурси.

Шавновні мешканці громади! Для оперативного реагування просимо повідомляти за моб. тел. 0684305402, про випадки нерозчищення ділянок доріг і з розумінням підійти до ситуації, в якій опинилися водії та працівники комунальних підприємств при розгортанні снігу.

Оперативний штаб із ліквідації наслідків погодних умов.