Фото без описуДорогі жителі Старосинявської громади ! Завершує свою ходу 2020 рік, і залишаються в минулому усі негаразди та події, які стали частиною історії рідного краю…

Цей високосний рік був найважчим як в роботі, та і для жителів громади, і ніс з собою труднощі та випробування. Але ці випробування зміцнили нас і згуртували. Ми навчилися працювати і жити в складний період карантинних заходів, зуміли віднайти шляхи для реалізації нових планів та проектів, мобілізували зусилля для продовження роботи над інфраструктурними проектами.

2020-ий став непростим періодом в діяльності Старосинявської ОТГ. Після затвердження селищного бюджету на сесії усі видатки було спрямовано на забезпечення життєдіяльності громади, а в зв’язку з пандемією COVID-19, яка неочікувано втрутилася в життя мешканців, із березня до нині ми працювали з кожним керівником сільськогосподарських та промислових підприємств для організації та надання підтримки нашим медпрацівникам. Скажу, що офіційно ми звернулися до 32 підприємств, на прохання та спільну справу відгукнулися 28 керівників, долучилися окремі приватні підприємці та Старосинявська спілка учасників АТО. Багато підприємств відкрито перераховували кошти на офіційні рахунки медичних закладів, інші – самостійно закуповували препарати, медичну техніку та необхідні засоби захисту і в рамках соціальних угод із селищною радою передавали медичним установам. Загалом на підтримку медичної галузі сума наданої допомоги склала близько 1,7 млн. грн. В такий час селищна рада працювала над реалізацією сучасного проєкту «Поліцейський офіцер громади» та проєктів із благоустрою з Благодійним Фондом «Разом з КЕРНЕЛ» - це побудова нової гілки водогону в селах Пилява та Олексіївка, освітлення частини вулиць Мікрорайону Браток, забезпечення форменим одягом рятувальників, забезпечення велосипедами працівників пошти, працювали також над інфраструктурними проектами – продовжили побудову мереж водогону по окремих вулицях Старої Синяви.

Щодо організації масових заходів та свят, на жаль, не змогли виконати в повному обсязі заплановане у зв’язку із карантинними заходами. З метою вберегти здоров’я жителів громади, ми змушені були проводити усі заходи в скороченій формі та з дотриманням відповідних вимог.

Непросто все це реалізовувати, не усі проблеми та накопичені питання громадськості можна вирішити за один рік, рухаємося крок за кроком. Я впевнений, що мудрість і зваженість дозволить остаточно вирішити наявні проблеми та встановити взаєморозуміння в громаді.

Я дякую кожному з вас за внесок в спільну справу, за щиру підтримку в роботі на користь жителів громади, яку відчуваю від депутатів селищної ради, членів виконавчого комітету, керівників структурних підрозділів селищної ради, керівників організацій.

Дозвольте привітати вас з початком новорічно-різдвяних свят! Побажати міцного здоров’я, щастя, родинного затишку і тепла, достатку в кожну оселю, здійснення планів! Нехай зимові свята принесуть мир, спокій і злагоду. Бажаю гарного настрою і добра, нехай у вашому житті завжди будуть гармонія та вдача !

 

З повагою, селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ.