Фото без опису28 жовтня -  пам’ятний  день в  календарі відзначається в Україні  щорічно, у 2020 році виповнилася 76-та річниця вигнання нацистів з  території України.  Сьогодні працівники Старосинявської селищної ради (ОТГ) та райдержадміністрації поклали квіти до Меморіалу Слави, пам’ятника Загиблому солдату, вшановуючи світлу пам'ять земляків-визволителів, борців за мир на рідній землі хвилиною мовчання. У звязку з карантинними заходами "червоної зони" та з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19, захід відбувся в обмеженому форматі із дотриманням карантинних вимог.

З історії: в ході Німецько-радянської війни (1941–1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які нараховували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

27 жовтня 1944 року звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

Пам’ятна дата встановлена  відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка  від 20 жовтня 2009 року.

76 років тому міста та села України були остаточно звільнені від фашистських загарбників. Найбільша цінність будь-якої держави - люди - отримали мирне небо над головою.

І сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим. Пам’ять тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами, назавжди жива у наших серцях!

Прес-служба ОТГ