Свято Івана Купала або Іванов день - народне свято, присвячене літньому сонцестоянню. Це свято більшість молодіжне, оскільки пов’язане із багатьма народними прикметами та повір’ями. Дівчата завжди ворожили віночками, передбачаючи долю, а юнаки стрибали через багаття. Вважалося, вогонь очищає від усього злого…

Історія та традиції свята Купальська ніч відзначається з 6 на 7 липня. Зазвичай цей день проводили на природі і присвячували його святкуванню, магічним ритуалам, веселощам, гаданню та танцям біля багаття. Традиційно в Купальську ніч розпалювали вогнища і стрибали через них. Згідно з народним повір'ям, якщо перестрибне через вогнище закохана пара, що тримається за руки, - вони будуть разом до кінця життя. Якщо стрибне дівчина, то вона збереже молодість і красу.

Вечір Івана Купала-2020 року у зв’язку із карантинними обмеженнями не зможе зібрати у велику дружню родину старосинявців на річці Ікві… Але такого моменту ніхто не міг передбачити наперед. Тому працівниками культури Старосинявської ОТГ підготовлено добірку привітань для вас, шановні мешканці громади. (ВІДЕО).

Відділ культури.