Фото без описуСьогодні Старосинявська громада випроводжала на військову службу до лав Збройних сил України шестеро призовників: Сергія Блажкуна з Нової Синявки, Володимира Ладижця із Харківець, Дмитра Польового із Уласово-Русанівки, Сергія Левчука із Цимбалівки, Олександра Чертова із Пасічни, Юрія Гноянка із Уласово-Русанівки. Це перший цьогорічний призов у Хмельницькій області.

Урочистості відбувалися в центрі Старої Синяви, зібралися батьки, друзі та рідні призовників, працівники установ, організацій, місцевого самоврядування та військові, щоби однією дружною спільнотою провести урочисте свято для юнаків. Після звучання Гімну України, урочистості відкрила заступник селищного голови з питань виконавчих органів селищної ради Світлана Лакуста:

-Дорогі призовники, шановні батьки, усі, хто сьогодні прийшов сюди, щоби урочисто провести хлопців на строкову військову службу у Збройні Сили України. Це знаменний день, кожен з призовників засвідчив свою громадянську позицію – повагу і любов до України. Ви, як справжні мужчини, проявили мужність.

Під час проходження служби в українському війську загартуєте волю та витривалість, силу духу і фізичну виправку. Ви йдете від батьків, родин, і першими вашими порадниками відтепер стануть командири військових частин. Усі ми хвилюємось за вас, але пишаємось вами, бажаємо вам доброї служби, хороших друзів, Божого благословення і щоби ось так всі ми зустріли вас з армії здоровими і щасливими!

Від селищного голови Віталія Здебського працівники селищної ради вручили призовникам квіти та подарунки.

Ведучі заходу працівники районного Будинку культури Зоя Ткачук та Ніла Лотишко запрошували до вітань учасників урочистостей: офіцера групи морально-психологічного забезпечення Хмельницького обласного військового комісаріату Володимира Семенюка; в.о. військового комісара Старосинявського РВК Михайла Королевського; голову Старосинявської спілки учасників АТО Віталія Бакуна; Благочинного Старосинявського району Православної церкви України, митрофорного протоієрея Олега Макаровського; матір призовника Олену Чертову, котрі у своїх промовах щиро бажали призовникам щасливої служби, гарних друзів, повернення додому змужнілими та здоровими. (ВІДЕО)

В.о. військкома Михайло Кролевський передав юнакам подарунки від ФГ «Новосинявське» (керівник С.Кравчук); Благочинний Старосинявського району подарував призовникам, як оберіг від усього злого, іконки.

Хвилюючі моменти дарували присутнім у своїх пісенних виступах працівники культури: директор Старосинявського РБК Анатолій Лотишко, методисти Зоя Ткачук та Ніла Лотишко. Матері перев’язали синів вишитими рушниками, танцювали вальс, що особливого хвилювало присутніх.

Призовник Дмитро Польовий подякував усім, хто прийшов підтримати юнаків у цей день, побажав щасливої служби та відмітив важливість такої потрібної батьківської підтримки кожному військовому.

Щасливої служби, дорогі призовники!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.