Фото без описуСьогодні селищний голова Віталій Здебський провів 63-тю позачергову сесію селищної ради, в роботі якої взяли участь 18 депутатів селищної ради, секретар селищної ради Наталія Гарник, начальник фінансового управління Мирослава Кузьмич, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук, виконуючі обов’язки старост Григорій Брицький, Володимир Бортник, Григорій Стадник та Віктор Котик.

Враховуючи карантинні обмеження прийшлося працювати на відкритому повітрі – сесія проходила в дворі селищної ради.

Депутати обрали лічильну комісію в складі: голова комісії – Юрій Гурин, члени комісії Андрій Лакуста та Галина Симчишина.

Розглянули питання порядку денного:

1.Про внесення змін до селищного бюджету на 2020 рік, про що детально інформувала начальник управління фінансів Мирослава Кузьмич; депутати підтримали це питання одноголосно (Проєкт рішення знаходиться за посиланням:https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/387835/).

2. Про ліквідацію Лисанівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Дошкільний навчальний заклад» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області – за це питання проголосували 11 депутатів, 2- проти, утрималося 6. Питання не прийнято.

3. Про ліквідацію Мисюрівської гімназії Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області – питання прийнято більшістю голосів 17- «за», враховуючи кількість дітей на території сіл та якість навчання при відсутності належної конкуренції та умов навчання.

4. Про ліквідацію Паньковецького дошкільного навчального закладу (ясла - садок) «Пізнайко» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області, - за це питання не проголосували.

5. Про ліквідацію Пишецького закладу Дошкільної освіти (дитячий садок ) загального розвитку «КОЛОБОК» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області - проголосувало 16, питання прийнято.

6. Про ліквідацію Цимбалівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Дошкільний навчальний заклад» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області, інформував начальник відділу освіти Олександр Пузирук. Питання не підтримали.

Із результатами голосування можна ознайомитися за посиланням: https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/388233/

Як проходила сесія на відкритому повітрі – подивитися ВІДЕО.

У розділі «Різне», виступили головні лікарі комунальних медичних закладів Віталій Макогонський та Надія Ананьєва, котрі у своїх виступах акцентували увагу на ситуацію в громаді щодо запобігання COVID-19 та дотримання правил карантину.

Надія Ананьєва, головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД»:

Станом на 9 ранку по хмельницькій області зафіксовано 430 випадків захворювання на ковід -19. Спостерігається високий приріст захворюваності по Старокостянтинівському і Кам'янець Подільському районах. Враховуючи географічну близькість нашого району до Старокостянтинова, закликаю шановних депутатів особисто бути прикладом дотримання карантинних обмежень. Оскільки ми усі, сподіваюся, законослухняні громадяни, і карантин не скасовано! Нагадаю, що 1 травня у нас був зафіксований 1 випадок захворювання на ковід. Чоловік, на превеликий жаль, помер. З усіх осіб, що з ним контактували, було виявлено ще 9 хворих, які в подальшому, через погіршення стану здоров'я, були госпіталізовані в Хмельницьку інфекційну лікарню. На щастя, усі 9 осіб уже одужали і виписані з лікарні. На сьогоднішній день в нас не зафіксовано нових підозр, навіть спостерігається спад захворюваності на ГРВІ. Проте, це не привід нехтувати карантинними обмеженнями, які ще не скасовані.

Селищний голова Віталій Здебський, підбиваючи підсумки роботи сесії, надав слово депутатам та в.о.старост, зосереджував увагу на детальному аналізі важливих питань сесії та просив розумно підходити до їх вирішення.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.