Фото без описуУ селищній раді   відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провів голова адміністративної комісії Андрій Карпушин. Участь в роботі комісії взяли 8 членів комісії із 11. Адмінкомісія за участю правопорушників розглянула 15 протоколів, які надійшли від Старосинявського відділення поліції та комунального підприємства «Київблагоустрій» Київської міської державної адміністрації.

Заступник голови адмінкомісії Оксана Бондарчук ознайомила присутніх із змістом протоколів та характеристиками на правопорушників, які розглядали в присутності правопорушників. Більшість протоколів були про адмінправопорушення, що в основному стосувалися порушень у сфері торгівлі без дотримання правил торгівлі, споювання неповнолітніх та найбільше протоколів – про порушення правил благоустрою на території Старосинявської ОТГ. Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

 Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій - влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, неналежне утримання домашніх тварин,тощо.

Члени адмінкомісії взяли до уваги  характеристики правопорушників,  внесли свої пропозиції, які поставлено на голосування. Комісією  складено 15 постанов про правопорушення  на загальну суму більше 5.5 тисяч грн.

Прес-служба ОТГ.