Сьогодні 26 травня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано троє дорослих хворих на ГРВІ, бронхопневмонії відсутні.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 26 травня зафіксовано 21584 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7575 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 339 нових випадків, з них 35 у дітей та 71 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 116 осіб. Кількість пацієнтів, що одужали, перевищує кількість тих, хто захворів: за добу 341 особа одужала, померла 21 особа. За останню добу проведено 9653 тестувань методом ПЛР. За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (45), Рівненській області (41) та в місті Києві (51).

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому - станом на ранок 26 травня зафіксовано 36 випадків захворювання на Covid-19 серед хмельничан, також за містом обліковується хвора дитина з Берегово. 20 осіб одужало, 1 людина померла і 16 хворіють (в тому числі дитина з Берегово). У Хмельницькій області станом на 8.45 год. 379 випадків захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:45 год. 74 хворих, з них 4 дітей. Госпіталізовані 10 хворих, з них 5 з COVID-19 (усі з Камянця-Подільського) і 5 осіб із підозрою на COVID-19 (усі із Хмельницького). В інфекційній лікарні зараз 54 хворих на COVID-19 і 6 осіб із підозрою на COVID-19. Пневмонії: в інфекційній лікарні 49 хворих із пневмонією, в міській лікарні - 2, в міській дитячій - 2. (Джерело: Хмельницька міська рада).

МОЗ інформує: відкриття дитячих таборів можливе на останньому етапі виходу з карантину, щоб ризик коронавірусної інфекції був максимально низький. МОЗ заздалегідь надасть рекомендації щодо умов відкриття та діяльності цих дитячих закладів.

Повноцінна робота ресторанів і закладів громадського харчування можлива з 10 червня. МОЗ із розумінням ставиться до підприємців, але епідеміологічна ситуація не дозволяє зробити це раніше.

Наказом МОЗ встановлено чіткий алгоритм проведення ІФА-тестувань, перелік осіб, які підлягають тестуванню, та випадки, коли це доцільно. Провести ІФА-тестування можна буде як у державних, так і в приватних закладах. Будьте здорові!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.