Фото без опису22 травня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано 2 хворих на ГРВІ, один дорослий, одна дитина; бронхопневмонії відсутні. З початку карантину на територію громади прибуло 172 особи із-за кордону, переважно із Польщі; за квітень прибуло - близько 36 осіб; станом на 20.05.20р. – одна особа із Польщі.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 21 травня зафіксовано 20 148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За минулу добу зафіксовано 442 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 29 у дітей та 74 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 127 осіб. Одужали за добу 358 осіб, а померли 9 осіб. За останню добу проведено 8923 тестування методом ПЛР. Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Чернівецькій області (63), Львівській області (65), а також у місті Києві (47).

МОЗ інформує: з 22 травня почав діяти другий етап пом'якшення карантину. Зокрема, в регіонах, яким дозволено послабити карантинні обмеження, відновлюється робота громадського транспорту (в тому числі приміського та внутрішньообласного), дозволені релігійні заходи (1 людина на 10 кв. м), дозволена робота готелів (без ресторанів). З 1 червня відкриються спортзали, фітнес-центри, басейни, відновиться міжобласне перевезення. З 10 червня можна буде перебувати в приміщеннях кафе і ресторанів.

Карантин в Україні подовжено до 22 червня, але з певним послабленням обмежувальних заходів з 22 травня.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому - 33 випадки захворювання на Covid-19. Одужало 19 хворих, 1 людина померла, 13 хмельничан хворіють: у 9 легка форма, лікуються амбулаторно, 4 хворих в інфекційній лікарні. У Хмельницькій області 328 випадків захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 9:00 73 хворих, з них 5 дітей. Госпіталізували 5 хворих з підозрою на COVID-19 (2 з Хмельницького). В інфекційній лікарні 52 хворих на COVID-19 (4 з Хмельницького) і 6 з підозрою на COVID-19. Пневмонії: в інфекційній лікарні 46 хворих із пневмонією, ще 4 хворих в міській лікарні, 2 - в міській дитячій. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Відсьогодні нам доступні спортивні заходи до 50 осіб без глядачів, громадський транспорт, внутрішньообласні перевезення, діяльність готелів,- повідомляє МОЗ. Хоч і з певними обмеженнями, але ми все більше повертаємося до звичного життя.

Будь ласка, продовжуйте дотримуватися діючих правил карантину, щоб обмеження якомога скоріше були зняті повністю. Будьте здорові!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.