Фото без описуЗ метою запобігання поширення коронавірусу на території Старосинявської ОТГ введено карантинні заходи. У приміщенні КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» створено обсерватор згідно вимог МОЗ, закуплено за кошти селищного бюджету необхідні засоби, про що сьогодні обговорено із головним лікарем Віталієм Макогонським під час зустрічі із заступниками селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрієм Карпушиним та Світланою Лакустою. (ВІДЕО)

КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» придбала на суму 35 тис. грн. – захисні маски – 150 шт., респіратори – 50 шт., костюми -22, рукавиці – 150 шт., окуляри – 35 шт., а також окремо деззасоби. Підготовлено необхідні умови для перебування хворих з підозрою на дане захворювання.

І як би скептики не сприймали ситуацію, на даний час робота із запобігання поширення нового вірусу на території громади продовжується, вдосконалюється. Головне, бути обережними та відповідальними.

Згідно оперативної інформації Центру громадського здоров’я МОЗ України станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків COVID-19: 4 - у Чернівецькій області, 2 - у м. Київ, 1 - у Житомирській області (завершився летально).

У світі на ранок 17 березня було зареєстровано 182 406 випадків захворювання на COVID-19, зокрема 7 154 летальні, а 79 433 людини одужали. За межами Китаю зафіксовано 101 356 випадків у 150 країнах/територіях/регіонах.

Чи є вакцина взагалі?

Наразі немає вакцини для захисту від SARS-CoV-2. Найкращий спосіб запобігти зараженню - уникнути впливу цього вірусу.

Чи є лікування?

Не існує специфічного противірусного лікування від COVID-19. Люди, інфіковані новим коронавірусом, можуть звернутися по медичну допомогу, щоби полегшити симптоми.

Як захиститися від інфікування:

  • уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;
  • не торкайтеся обличчя немитими руками;
  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо і яйця;
  • уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

Як запобігти поширенню інфекції:

  • якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати);
  • якщо ви відвідували країни, де зафіксовано випадки COVID-19, і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу;
  • під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
  • необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

 

Бережіть себе! Береженного Бог береже!

 

За інформацією КНП «Старосинявська ЦРЛ»