Фото без опису21 лютого 2020 року, напередодні дня народження Героя АТО Вадима Шалатовського - 5-го березня, У Пасічнянському НВК започаткували і провели турнір з пауерліфтингу, присвячений пам’яті односельця. У спортивному залі місцевої школи людно. Директор навчального закладу Тетяна Руса після короткої промови оголосила відкриття турніру-пам’яті. Всі присутні виконали Гімн України.

Представники: Старосинявської селищної ради - Олег Ніколаєць, начальник відділу ДАБІ, на громадських засадах – головний суддя змагань, суддя національної категорії, голова федерації бодібілдингу та фітнесу Хмельницької області; директор Старосинявської дитячо-юнацької спортивної школи Любов Пікульська, голова громадської організації учасників АТО Віталій Бакун; Олексій Колбасін, голова обласної асоціації ветеранів Афганістану та АТО, заступник командира батальйону «Айдар»; педагоги, батьки, учні, спортсмени із смт. Старої Синяви, Пасічної, Гречани, Харківець - усі присутні вшанували пам'ять Вадима Шалатовського хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки.

Фото без опису

Не дивлячись на те, що більшість учасників змагань дебютанти (юнаки та дівчата 7-11 класів), всі присутні побачили вперту боротьбу, яка виявила неабияку волю до перемоги, силу та витривалість. Перше місце серед юнаків виборов Гес Назарій (с.Харківці) – сума – 315 кг, який виконав ІІ-ий юнацький розряд з пауерліфтингу; 2 місце виборов Механіков Артем – сума -305кг, який виконав ІІ-гий юнацький розряд з пауерліфтингу; 3 місце посів Гноянко-Славінський Олександр (смт Стара Синява) – 260 кг, який виконав ІІІ –ій юнацький розряд; 4 місце у Зозулі Владислава (смт Стара Синява) - 230 кг.

Достойно змагалися дівчата, серед дівчат перше місце здобула Крива Олена (с. Пасічна).

Вручили нагороди юним спортсменам суддя національної категорії, голова федерації бодібілдингу та фітнесу Хмельницької області Олег Ніколаєць, судді Оксана Левицька, неодноразова чемпіонка області, рекордсменка, КМС та Олег Савело, призер чемпіонатів області, а також представники громадських організацій. Підсумувала результати турніру відповідальний секретар змагань Любов Пікульська.

Фото без опису

Ініціатори і організатори турніру-пам’яті Володимира Шалатовського спортклуб «Самсон» (тренер Ігор Русий), Пасічнянський НВК (директор Тетяна Руса), Старосинявська дитячо-юнацька спортивна школа (директор Люба Пікульська) - висловлюють подяку за дієву участь в організації та проведенні турніру начальнику відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому Старосинявської селищної ради Олександру Пузируку і бажають юним спорсменам успішного виступу на чемпіонаті області з силового триборства, який відбудеться в м.Городок 28-29 лютого цього року.

Історії рядки:

У 2000 році, двадцять років тому, у місті Старокостянтинові 11-13 лютого відбувся чемпіонат області із силового триборства (пауерліфтингу). Серед команд, а їх було одинадцять, команді спортклубу «Самсон» с. Пасічна Старосинявського району вдалось впевнено посісти третє загальнокомандне місце. Саме на цих змаганнях дебютував як пауерліфтер учень Пасічнянської загальноосвітньої школи I-III ступенів Вадим Шалатовський, який приніс такі бажані бали в командну скарбничку, ставши призером чемпіонату області. У 2000 році випускник школи Шалатовський Вадим Володимирович отримав разом із атестатом похвальну грамоту «За особливі досягнення у вивченні предмету «Захист Вітчизни» та «Фізичного виховання»».

У серпні 2014 року Вадим пішов добровольцем на російсько-українську війну. Був бійцем 24 батальйону територіальної оборони «Айдар». В цьому ж році 5 вересня загинув у бою під м. Металіст Слов’яносербського району. Указом Президента України від 25 грудня 2015 року нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).

У селі Пасічна Старосинявського району Хмельницької області на фасаді Пасічнянського навчально виховного комплексу - меморіальна дошка у кімнаті-музеї села-експозиція, яка розповідає про шкільні роки та життєвий шлях патріота, чиє життя обірвалось на самому злеті - у 31 рік, у серцях та пам’яті односельців-невгамовний біль і шана герою. Тут свято шанують пам'ять про нього.

Ігор Русий,

тренер спортклубу «Самсон».