Фото без описуСьогодні у сесійному залі Старосинявської селищної ради відбулася 57-ма чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 18 депутатів селищної ради. Важливе питання порядку денного – це прийняття селищного бюджету-2020.


Сесія розпочалася теплими привітаннями працівників культури, які адресували пісенні привітання з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим усім присутнім і принесли в сесійну залу Вифлеємський вогонь миру зі словами: «Ми завітали до вас із Вифлеємським вогнем миру, який символізує мир, добро та злагоду, який оберігає й очищає від усього поганого. Тож нехай цей вогонь принесе в нашу громаду мир, добро та злагоду!» Селищний голова від імені депутатського корпусу та виконкому селищної ради подякував працівникам культури та музичної школи за підтримку, відповідальну працю і вручив солодощі в подарунок.

Депутати обрали лічильну комісію у складі: голова – Андрій Лакуста, члени комісії – Віра Котик та Марія Підопригора. 57-а чергова сесія розпочала роботу. Депутати розглянули питання:

1. Про затвердження Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць та доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2020-2021 роки, про що інформував начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради Петро Постернак. Депутати підтримали проект рішення із внесеними пропозиціями та додатково внесли пропозиції депутата Андрія Лакусти щодо включення до програми ремонту вулиць Квіткова, Калинова, Заводська і Ковпака (смт Стара Синява).

Перед прийняттям рішення Про селищний бюджет Старосинявської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, депутати проаналізували та обговорили усі пропозиції, котрі надавали постійні депутатські комісії, та узгодили всі доповнення внести у проект рішення – добавити фінансування до програм за рахунок збільшення видаткової частини селищного бюджету. Інформувала начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Мирослава Кузьмич.

Після детального обговорення, депутати одноголосно підтримали бюджет-2020.

Депутати виключили із порядку денного питання Про внесення змін до структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів та витрат на їх утримання.

Підтримали питання Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 23.05.2018 р. №11/2018 «Про затвердження Програми «Турбота» Старосинявської селищної ради на 2018-2020 роки», про що інформувала заступник селищного голови Світлана Лакуста.

На завершення 57-ої чергової сесії селищний голова Віталій Здебський підбив підсумки роботи за 2019 рік: (Див. відео)

2019 рік відходить в історію Старосинявської ОТГ. Ми з вами працювали над реалізацією важливих проектів та програм розвитку, освоїли інфраструктурну субвенцію, будували мережі водогонів у селах Йосипівка, Паплинці, Мшанець, Харківці; проводили мережі освітлення та встановлення світлоточок; освоювали субвенцію на капітальний ремонт та реконструкцію Старосинявського ДНЗ «Зернятко», завершуємо утеплення фасаду Старосинявського НВК; здійснюється капітальний ремонт приймального відділення Старосинявської ЦРЛ. Нам вдалося за цей рік реалізувати багато програм розвитку різних галузей та забезпечити життєдіяльність комунальних установ та підрозділів селищної ради, котрі надають населенню різні послуги.

Шановні депутати, висловлюю вам щирі слова вдячності за розуміння та підтримку, за формування та затвердження бюджету-2020, а це ваша одноголосна підтримка людей – фінансове забезпечення медичних працівників, освітян, комунальних підприємств та бюджетних установ селищної ради; це реалізація програм у 2020 році. Ви поставили нам нові завдання, котрі ми будемо виконувати в наступному році, прикладаючи усі можливі зусилля.

Вітаю вас із наступаючими новорічно-різдвяними святами! Бажаю миру, міцного здоров’я та добробуту у ваших домівках!

Фото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.