Фото без описуВечір на Святого Миколая видався радісним та веселим для наймолодших учасників святкового дійства. На центральній площі селища біля районного будинку культури відбувся святковий концерт для дітей, під час якого цікаві, енергійні виступи дарували юні таланти Старосинявської громади та артисти РБК, працівники музичної школи.


Біля центральної ялинки селища зібралися мешканці громади, представники організацій та установ, депутати селищної та районної рад на святкові заходи з нагоди Святого Миколая.

Несподіванкою свята став Вифлеємський вогонь миру, котрий доставив селищний голова на свято.

Ведучі говорили:

« В небі зірка спалахнула, в серці іскра промайну, щоб добро вас огортало і надію дарувало – в дім – любов, і мир, і статки, щоб були щасливі завжди!

Шановні жителі громади, у сьогоднішній святковий вечір селищний голова підготував для вас сюрприз: привіз Вифлеємський вогонь миру із міста Старокостянтинова, який передали із Києва Свято-Михайлівського собору. Це символ добра і миру, оберіг від усього поганого, знак успішного шляху.»

Селищний голова Віталій Здебський повідомив, що відома у Світі акція передачі Вифлеємського вогню миру - сьогодні у нас. Громадська організація Пласт в Австріі у співпраці з Головною Пластовою організацією з п’ятниці 13 грудня 2019 року по неділю 15 грудня 2019 року організувала Третю Міжкрайову Пластову Зустріч з нагоди передачі Вифлеємського Вогню Миру - 2019. Із 15 грудня Вифлеємський вогонь миру крокує містами України, з ним підіймаються на найвищу вершину гір в Україні – Говерлу.

Вифлеємський вогонь миру ми сьогодні передаємо у всі храми, які є на території Старої Синяви. Хто бажає донести Вифлеємський вогонь миру у свої домівки, запалюйте, передавайте один одному, щоб у вас завжди панували мир, добро та достаток!» Вифлеємський вогонь миру передано матушці Марії Макаровській, у Свято-Покровський храм Старої Синяви; усі бажаючі запалювали свічі та лампадки.

Історія розповідає: цю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

До слова ведучі запросили голову селища Здебського Віталія Едуардовича, і за традицією, надали почесне право запалити новорічні вогні на ялинці. Віталій Едуардович привітав присутніх на святі і бажав здійснення найкращих задумів, миру та добра.

Від селищної ради у подарунок на свято діти отримали пакунки солодощів, які презентував Святий Миколай. Новорічну ялинку прикрасили працівники КП «Старосинявський комунгосп», цікаві та оригінальні прикраси виготовляли своїми руками вихованці під надійним керівництвом викладачів Старосинявського Будинку творчості школярів.

Найбільше радості та приємних хвили дарували: «Танець янголят» від танцювального колективу Старосинявської дитячої музичної школи (керівник Ліля Шатайло); вокальний ансамбль ДМШ «Веселі нотки» з піснею «Зимонько - зима» (керівник Лариса Макогонська); Кароліна Поліщук із сніговою піснею; учениця дитячої музичної школи Надія Рудзенко із піснею «Зима»; Дарина Гингазова із піснею «А сніг летів»; Марина Дука із пісенним виступом «Моя коляда» (керівник Ольга Балла); та Мирон Лушней із колядою «Радуйся світ». Усі дружно танцювали біля ялинки у святкових вогнях.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму.