Фото без описуІз 09 по 13 грудня 2019 року в 15 закладах загальної середньої освіти Староситнявської селищної ради та у залі бібліотеки для дорослих проводився Всеукраїнський тиждень права, метою якого було підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини. Протягом кількох днів учителями історії та права, класними керівниками були проведені цікаві і змістовні заходи: гра-мандрівка «Правовий букварик» для учнів 1-4 класів; всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 5-11 класів.


Учні початкової школи та старшокласники стали учасниками флешмобу «Діти України за мир».

У шкільних бібліотеках була організована виставка «Правова література». Цікаву добірку книг презентували бібліотекарі Старосинявської ЦРБ на тематичній виставці з нагоди Всесвітнього тижня права.

Педагогами створено пам’ятку для учнів і батьків «Насильство над дитиною як чинник деструктивного впливу на формування її особистості».

 У рамках заходу Дня відкритих дверей до Старосинявського районного суду завітали старшокласники освітніх закладів Старосинявської селищної ради.

Старосинявський районний суд спільно з Старосинявським відділом освіти, молоді, спорту, кульутри виконавчого комітету Старосинявської селищної ради запланував провести День відкритих дверей для старшокласників загальноосвітніх шкіл громади з 2 грудня по 13 грудня 2019 року, котрий успішно реалізовано. Учнівська молодь мала змогу ознайомитися з роботою суду, дізнатися багато корисної нової інформації для себе.

Також учні взяли участь в творчому конкурсі малюнку на тему "Правосуддя ". Старшокласники працювали над малюнками на конкурс при відвідуванні суду під час проведення заходу Дня відкритих дверей, всі роботи були виставлені для відвідувачів суду з подальшим визначенням призерів.

Під час заходів в рамках Всеукраїнського тижня права виступили із презентацією: заступник селищного голови Світлана Лакуста та керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, які зупинилися на основах правової діяльності ОТГ – документи та факти, реалізація реальних справ, плани та перспективи; та як реалізовувати права дітей і захистити себе в суспільстві.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.