9 листопада - Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народних мистецтв. Відома приказка говорить: «Без традиції немає культури, без культури немає нації.» Українська культура розкриває нашу сутність та учить нас бути українцями.


Саме завдяки культурі наш народ не був асимільований, зберіг свою духовність та самобутність.  Завдяки справжнім подвижникам своєї справи, культура Старосинявщини , як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.

Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники клубів, музичних шкіл, бібліотек, котрі є зберігачами народних звичаїв і традицій сіл.
На території Старосинявської ОТГ діє 36 сільських закладів культури, із селищного бюджету на 2019 рік виділено 2 млн. 340,6 тисяч грн.

Протягом 10 місяців за участю працівників КП «Старосинявський Будинок культури» селищної ради та відділу культури, національностей, релігії та туризму виконкому селищної ради організовано та проведено близько 50 різноманітних тематичних заходів, масштабних свят, вечорів та акцій. І досі в пам’яті шанувальників давніх традицій, жителів громади, зберігаються теплі хвилини Фестивалю колядок та щедрівок «Вифлеємська зоря», Урочистості та святковий концерт, посвячений Дню 8-го Березня , 205—ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченку, парад вишиванок «Вишиванка—символ Батьківщини», театралізоване дійство «Ой, на Івана, тай на Купала», урочистості та відкриття дошки пошани з нагоди Дня Незалежності України, день сіл - с.Пилявка, с.Паплинці, с. Липки; відкриття спортивного майданчика в смт Старій Синяві; відкриття амбулаторії с. Пилява. Святкові заходи до Дня Захисника України та Дня Козацтва естафетою проведені працівниками сільських закладів культури у Пасічній, Заліссі, Цимбалівці, Пилявці, Бабине. Усі заклади культури взяли участь у святі Дня селища і разом із в.о. старост сіл громади представили виставки декоративно-прикладного мистецтва і традиційних страв свого рідного краю.

Культура Старосинявщини є джерелом творчості та наснаги, оберегом місцевих звичаїв та традицій, днів пам’яті.

У цей день хочеться висловити слова вдячності усім працівникам культури за самовіддану працю, креативність, старання в умовах сьогодення.

Шановні працівники культури, майстри народного мистецтва, аматори сцени, які за покликанням серця присвячують своє дозвілля мистецтву, намагаються реалізувати себе як особистість через творчість, щиро і сердечно вітаю зі святом! Бажаю вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів на теренах Старосиявської ОТГ.

 

З повагою, Богдан Німець, начальник відділу культури,

національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради.