Так назвали мешканці Старої Синяви, величезну купу сміття, яка з’явилася в ніч із 29 вересня на 30 вересня 2019 року на вулиці Грушевського на території колишнього сільськогосподарського колективного підприємства «Здобуток Жовтня» (у силосній ямі), в котрій виявили квитанції, використані білети та цінники із написами «м.Львів»…

Відразу після звернення жителів смт Старої Синяви до селищної ради, які виявили несанкціонований викид сміття, перший заступник селищного голови Андрій Карпушин виїхав на місце події. Старосинявською селищною радою залучено правоохоронні органи та прокуратуру. Під час виїзду на місце було встановлено, що сміття, у якому знайшли чорнетки-табелі, квитанції, обгортки із м.Львова, орієнтовно потрапила на вказану територію вночі на 30 вересня.

Правоохоронними органами проведено опитування місцевих мешканців та складено протоколи. В ході проведення слідчих дій, які займали певен проміжок часу, сміття повинно було зберігатися на місці викиду, як доказ. Після дозволу правоохоронних органів на вивіз несанкціонованого викиду, силами працівників комунального підприємства селищної ради «Старосинявський комунгосп» (керівник Ігор Федорчук) сміттєзвалище ліквідовано, тверді побутові відходи вивезено на центральне сміттєзвалище. Також Старосинявською селищною радою організовані роботи із розчистки території, відразу направлено звернення селищного голови до правоохоронних органів щодо надання інформації про виявлення власника сміття, і в силу того, що воно вивезено за кошти селищної ради, дана інформація необхідна з метою отримання відшкодування за ліквідацію несанкціонованого викиду сміття та створення дискомфорту мешканцям селища.

Шановні жителі громади! Просимо всіх уважно ставитися до підозрілих вантажних автомобілів (особливо фур), бо подібна ситуація може повторитися. А це призведе до перевитрат із селищного бюджету. Просимо відразу інформувати правоохоронні органи.

На даний час правоохоронцями проводиться розслідування. Селищною радою встановлено відеокамери для спостереження за територією селища.

Виконком селищної ради.