26 вересня 2019 року у Хмельницькому відбувся І-й Форум громадських рад Хмельниччини «Громада. Влада. Діалог». На захід завітали керівники області та міста, народні депутати України Микола Стефанчук, Володимир Ватрас, Сергій Лабазюк, Олексій Жмеренецький, голови ОТГ, голови громадських рад при виконавчих комітетах рад. Представництво Старосинявської селищної ради на І-му Форумі громадських рад Хмельниччини «Громада. Влада. Діалог» виконала секретар ради Наталія Гарник.

До участі у форумі також долучилися головний координатор Координаційного комітету Громадських рад України Василь Гончарук, представники громадських рад Вінницької, Рівненської та Тернопільської областей.

Розпочався Форум з вітальної промови голови громадської ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації Сергія Ковальчука, який відмітив, що сьогоднішній захід зібрав саме тих людей, які щиро бажають та вболівають за налагодження комунікацій між громадою та владою. Сергій Андрійович відмітив, що мета нашого зібрання є простою і зрозумілою – це реалізація трьох основних принципів належного державного управління: прозорість, участь та підзвітність через побудову взаємної довіри між органами влади та організаціями громадського суспільства з метою досягнення соціальної інтеграції, покращення умов життя та сталого розвитку Хмельниччини».

На прикладі міста Хмельницький присутні розглянули досвід співпраці влади і громадянського суспільства.

Приємною подією форуму стало підписання Угоди між громадською радою при Хмельницькій ОДА та Координаційним комітетом Громадських рад України.