Враховуючи звернення депутатів селищної ради, жителів громади щодо проведення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О231501 «Стара Синява-Травневе», Старосинявською ОТГ підготовлено офіційний перелік пріоритетних об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, який надіслано до управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації на початку 2019 року.

Голова громади Віталій Здебський зустрівся із виконавцями робіт та інженером із технагляду Михайлом Літовчуком під час проведення робіт на об’єкті:

-На проведення робіт на ділянці дороги «Стара Синява –Травневе» О231501 було оголошено тендер, замовником робіт було державне підприємство "Служба місцевих автодоріг", виконавцем робіт було Державне підприємство "Хмельницький облавтодор". Освоєно кошти на суму 9 млн. 797 тисяч 182 грн. У серпні розпочато роботи на цій ділянці дороги протяжністю 2,4 км - поточний середній ремонт автомобільної дороги місцевого значення «Стара Синява-Травневе», (вул. Горького, Грушевського до нового кладовища). Ремонтні роботи по об’єкту проводив підрядник - філія «Старокостянтинівський райавтодор». Ми залучили різну техніку: КАМази, КРАзи, МАНи із філій автодорів із Летичева, Старої Синяви, Старокостянтинова та Русанівського кар’єру, які підвозили щебінь. Вони раніше будували дорогу до Теліжинець через Уласово-Русанівку. Щоденно працювало 11-14 робочих, прокладали по 300-500 м твердого покриття в день, використовуючи до 500 тонн асфальто-бетонного покриття, товщиною 5-6 см. Роботи проводили за оборотні кошти підприємства.

Хочу зупинитися на тому, що обсяг виконаних робіт залежить від наявності фінансування, собівартості структури витрат, із кожним роком зростає вартість пального, матеріалів, оплати праці та ін. Тому на 2020 рік моя пропозиція Старосинявській селищній раді включити до переліку об’єктів ще частину цієї автодороги, щоби завершити повністю ремонт.

Автогрейдерист Василь Варава, надав свої пропозиції щодо технічного виконання підрядних робіт, розповів про роботи на обочинах, процес їх виконання.

Селищним головою Віталієм Здебським направлено офіційну пропозицію до переліку пріоритетних об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2020 рік і надіслано до управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації щодо необхідності проведення капітального ремонту ділянки дороги «Стара Синява-Травневе» та інших ділянок доріг на території громад протяжністю 12,1 км.

Відділ ДАБІ.