Фото без описуЗходи розпочалися Ходою Гідності від пам’ятника Тарасу Шевченку центральними вулицями міста, Проскурівською та Соборною, до майдану Незалежності. Учасники Ходи поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Вячеславу Чорноволу та Героям Небесної Сотні.

На майдані Незалежності привітали усіх присутніх зі святом голова обласної ради Михайло Загородний, т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Райони та міста Хмельниччини представили свої експозиції. Гості свята мали нагоду ознайомитися з творчістю народних майстрів краю та взяли участь у майстер-класах. Також діяла виставка-продаж, де можна було придбати продукцію місцевих товаровиробників.

Центральне місце на майдані Незалежності займав коровай, який спік ТОВ “Український кристал” з міста Кам’янця-Подільського. Ним змогли пригоститися усі бажаючі, адже вага короваю – 1 тонна.

Крім того цьогорічне святкування Дня Незалежності у місті Хмельницькому відзначилося встановленням Рекорду України, а саме на майдані Незалежності було створено найбільшу геральдичну мапу Хмельницької області «Єднання з українською світовою діаспорою», яка складалася із 45 пряників із зображеннями гербів 6 міст і 20 районів області, а також гербів 19 країн, з яких прибули учасники Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019».

На урочистостях Старосинявщину представляли Старосинявський селищний голова Віталій Здебський, перший заступник голови районної державної адміністрації Надія Вікарська, голова районної ради Василь Олійник.

Фото без опису