Серпень - особливий місяць, він несе нам чудові свята: День Державного Прапора та День Незалежності України. Наш жовто-блакитний прапор є не просто символом державності, він став уособленням свободи, сили і єднання українського народу. 28-річниця Незалежності продемонструвала світу, що Україна відбулася, як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу - як власну, так і решти Європи, стримуючи агресію на своїх кордонах.

23 серпня в Старій Синяві відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ої річниці незалежності України.  

Святкова колона працівників установ та організацій, учасників АТО, учнів місцевих навчальних закладів під звуки маршу  духового оркестру  крокувала вулицею Грушевського до центральної площі селища із квітами, жовто-блакитними прапорами та повітряними кульками.

Під час урочистої ходи здійснювалось покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків загиблим воїнам-афганцям, учасникам Чорнобильської трагедії, жертвам Голодомору 1932-1933 років, Меморіалу Слави, памятника Т.Шевченку, Меморіальної Дошки пам’яті колишнього селищного голови, учасника АТО Олександра Романенка.

Ведучі офіційного заходу Зоя Ткачук та Богдан Німець надали почесне право підняти державний прапор учаснику АТО Ярославу Кольці та призеру Всеукраїнських і обласних олімпіад, випускнику Пасічнянського НВК Антону Галишу.

З вітальним словом звернувся до учасників урочистостей Старосинявський селищний голова Віталій Здебський. В своєму виступі Віталій Едуардович наголосив, що тільки у мирі, взаєморозумінні, законності ми зможемо, об’єднавши зусилля, працювати на розвиток та процвітання громади і країни в цілому.

Селищний голова відкрив Дошку Пошани Старосинявської селищної ради ( ПЕРЕГЛЯНУТИ ), на яку занесено портрети кращих працівників підприємств, установ та організацій.  Нагороджуваним голова громади вручив дипломи, подяки та подарунки. Також Віталій Едуардович подякував за допомогу в організації свята компанії Кернел ТОВ «Енселко-Агро» за святкові запашні короваї, якими пригостили  всіх учасників заходу .

Вітання з Днем Прапора та Днем Незалежності України адресували присутнім перший заступник голови райдержадміністрації Надія Вікарська та голова районної ради Василь Олійник, які з нагоди свята також вручили грамоти та подарунки кращим представникам трудових колективів.

Мелодійні патріотичні пісні про Україну звучали у виконанні артистів районного будинку культури, вокального ансамблю «Оберіг» та творчої молоді краю.

На завершення офіційних заходів працівники селищної ради пригостили всіх присутніх запашним короваєм.

Заходи продовжились розважальною програмою для дітей на площі біля районного будинку культури.