Фото без описуУ залі засідань адмінбудинку проходила п’ятдесят перша позачергова сесія Старосинявської селищної ради VІІ скликання, яке провів селищний голова Віталій Здебський. У роботі сесії взяли участь 14 депутатів селищної ради.

На сесії депутати розглянули питання порядку денного:

  • 1. Про внесення змін до рішення № 01/2018 від 10 серпня 2018 року «Про розмір ставок орендної плати за землю на території Старосинявської селищної ради».
  • 2. Про затвердження Акту прийому-передачі основних засобів, малоцінних необоротних матеріальних активів, малоцінних та швидкозношувальних предметів, медикаментів, господарських матеріалів, паливно-мастильних матеріалів та запчастин по Старосинявській центральній районній лікарні станом на 01 серпня 2019 року.
  • 3. РІЗНЕ. Розгляд звернення жителів смт. Стара Синява (мікрорайон Лисогора).

Обрано лічильну комісію: голова лічильної комісії Олег Лучіцький, члени комісії Галина Симчишина, Марія Підопригора.

Під час розгляду питань депутати емоційно обговорили не тільки сесійні питання, розглянули пропозиції щодо внесення змін розміру ставок орендної плати за землю – для земельних ділянок площею більше 1000 м.кв. встановити 8%, а (зверх) різниця – 1000 м.кв. – 3%, окремим пунктом виділити плату за землю для автозаправок – 12%. – пропозицію не підтримано; розглянули пропозицію депутата Марії Омельчак щодо плати за оренду земель водного фонду змінити із 6% на 3%, яку підтримали. Розглядали інші пропозиції щодо ставок земельного податку, але вцілому рішення не прийняли.

Селищний голова звернув увагу депутатів згідно звернень жителів вул.Ватутіна щодо очищення від аварійних дерев біля річки, щоби в подальшому організувати роботи з розчистки річки технікою комунальних підприємств. Зосереджував увагу окремих депутатів на конструктивній роботі, проте в активному обговоренні виникали суперечки. Детальніше про те, які пропозиції розглядали, хто як голосував, про що дискутували і як себе поводили – повністю відео трансляція із сесійного залу без коментарів. (ВІДЕО). Див. також картки для голосування за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/04402824/docs/30ef0137dee60cd310e05c7e367e5521.pdf

Участь в роботі сесії взяли: перший заступник голови Старосинявської РДА Надія Вікарська; голова Старосинявської районної ради Василь Олійник; керівники комунальних підприємств селищної ради, виконуючі обов’язки старост.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.