Фото без описуСтаросинявська ОТГ з початку року стала учасником європроекту щодо формування добровільних пожежних команд. Селищний голова Віталій Здебський в січні 2019р. став учасником конференція, яка дала старт ініціативі «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України». Ініціатива впроваджується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

В рамках цього проекту на базі Старосинявського районного сектору ДСНС ГУ (34 Державного пожежно-рятувального поста смт. Стара Синява) у Хмельницькій області організовано навчання 12 старосинявських добровольців- вогнеборців, серед яких працівники місцевих пожежних команд, працівники комунальних підприємств селищної ради «Старосинявський центральний водоканал №1» та «Старосинявський комунгосп», робочої групи відділу освіти та в.о. старости.

Добровольці набували досвіду в м.Хмельницькому (ДСНС ГУ в Хмельницькій області) та в районі щодо дій у різних надзвичайних подіях та ситуаціях: навчання по тактиці гасіння пожеж, ознайомлення з технікою, засобами захисту органів дихання та зору, і саме основне, як правильно надавати домедичну допомогу та робити серцево-легеневу реанімацію. Після чого присутнім продемонстрували спеціальну та аварійно-рятувальну техніку і обладнання, що є на озброєнні в підрозділах, із застосуванням у різних непередбачуваних ситуаціях.

Сьогодні команда добровольців-вогнеборців здали тестування в м.Хмельницькому.

Прес-служба ОТГ.