По-особливому чарівні літні вечори на Івана Купала, здавна відомого свята. У селах Нова Синявка, Пасічна, Івки в.о. старости та місцеві орендарі земель, підприємці організували та провели цікаві купальські вечори для жителів сіл. Неповторної теплої атмосфери було свято Івана Купала у Новосинявці.

В.о. старости Галина Пилипчук разом із жителями громади організували виступи творчої місцевої молоді, створили умови для театралізованого дійства. Голова місцевого фермерського господарства «Новосинявське» Сергій Іванович Кравчук подарував односельчанам смачні гарячі страви української кухні, нагороджував активну і творчу молодь, сприяв в наведенні благоустрою, вразили оригінальністю дерев’яні намети під очеретом, які створювали особливе оформлення фольклорного свята.

Привітав жителів громади селищний голова Віталій Здебський, який вручив наймолодшим учасникам солодощі, подякував організаторам за співпрацю, вручив Подяку та подарунок Сергію Кравчуку, голові господарства.

Творчі музичні вітання адресували жителям села юні таланти – Наталія Маринчак та Ульяна Гринь, свій виступ подарував начальник відділу культури Богдан Німець.

Свято тривало весь вечір, прийшли до місцевого Будинку культури жителі села і гості свята, щоби розділити радісні хвилини купальського вечора.

Затишним купальським вечором зібралися жителі с.Івки на святкування. В.о. старости Володимир Бортник, депутат селищної ради Марія Омельчак організували дійство для мешканців громади, запросивши творчу молодь села.

Привітали зі святом усіх запрошених в.о. старости Володимир Бортник, голова районної ради Василь Олійник, який вручав морозиво та подарунки від Дмитра Співака.

Гарячі м ясні страви та юшка були організовані завдяки співпраці із Віталієм Таєнчуком (ПП «Пасічна») та ПП «Мельник».

Цікаво та енергійно проходив вечір на Івана Купала в с.Пасічна, який організували в.о. старости Галина Шеремета, директор місцевого СБК Валентина Семенюк  за підтримки односельчанина Олександра Чайки, який  дарував музичні хвилини учасникам заходу.

Свято Івана Купала приносить кожного літа таємничі та цікаві вечори, найбільш цікавими вони є для молоді, яка очікує знайти цвіт папороті і загадати бажання, яке має неодмінно збутися…

Відділ культури.