Фото без описуУ Старосинявську громаду завітав відомий колектив «Лісапетний батальйон», якого жителі громади чекали майже 3 роки. На запрошення селищного голови Віталія Здебського, начальника відділу культури Богдана Німця енергійні учасниці колективу дарували старосинявцям запальні пісні на сцені Старосинявського районного Будинку культури. Від мешканців громади селищний голова Віталій Здебський привітав артистів і подякував колективу за чудовий концерт, вручив квіти керівнику гурту Наталії Фаліон.

З історії: Колектив „Лісапетний батальйон” – це продукт об’єднання двох народних гуртів «ЗАБАВА» та «БАБИНЕ ЛІТО», керівником яких була і є Наталя Іванівна Фаліон. Але все розпочалося зі створення аматорського театру «БАБИНЕ ЛІТО», що працює при П'ятничанському сільському будинку культури з 1993 року.

У колективі дванадцять учасників. Склад його залишився майже не змінний з часу створення. В основі репертуару лежить народний гумор та авторська пісня. Хоча і народних пісень колектив виконує багато, щорічно обновлюючи свій репертуар. Колектив багато концертує. Його знають далеко за межами району, області, республіки. Цьому дуже посприяла участь колективу в Міжнародному фестивалі родинної творчості „Мелодія для двох сердець” Віталія та Світлани Білоножко. В 2007 році Хмельницьке телебачення, а саме ТВ „Контакт”, відзняло шість програм за участю „Бабиного літа”. Кожна програма по півгодини, всього в програмах було записано 60 пісень. Тільки за 2008 рік колектив побував шість разів на сценах столиці, і кожного року «Бабине літо» є званим гостем на численних заходах в м.Києві. Колектив став фіналістом телевізійного проекту «Стар шоу» на 1 Національному каналі.

Оригінальний, колоритний, темпераментний, театр пісні «Бабине літо» завжди створює особливу святкову атмосферу, покоряє глядача простотою та душевністю, щирістю та безпосередністю. Кожна пісня, то як сторінка з життя села, то пропаганда народної культури та побуту, то погляд на суспільство очима народу.

Вік самих учасниць колективу дуже різний: від 30 до 65 років, але це не заважає учасникам, а навпаки ще більше згуртовує їх.

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.