Голова громади Віталій Здебський провів засідання організаційного комітету  щодо організації та проведення відомого за часів Київської Русі свята Івана Купала. Це свято стало візитівкою Старосинявської громади й одним з улюблених святкових заходів для жителів громади. Участь в оргкомітеті взяли відповідні служби –РС ДСНС, РЕМ, відділ культури, національностей, релігій та туризму; відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради, Територіальний центр, КП СКЛП «Діброва», відділення поліції та працівники селищної ради.

На засіданні обговорено актуальні питання  організації свята на лівому  березі річки Ікви, враховано специфіку та час проведення, обговорено сценарій свята, правила безпеки на воді, організацію  правопорядку та безпеки, проведення конкурсів і змагань, технічні питання енергопостачання, благоустрою місця проведення заходу, побудови святкової сцени та готування гарячих страв української кухні.

Захід відбудеться 6 липня 2018 року, початок свята о 18.00 год. на лівому березі р.Ікви у Старій Синяві. У програмі: розваги для малечі – батути; театралізоване дійство; урочиста частина; змагання та конкурси; частування українськими стравами; святковий концерт за участю відомого гурту «Бангладеш»; дискотека.


Оргкомітет.