Фото без описуЗ 1 січня 2019 року у Державній службі зайнятості запроваджено Інститут кар’єрного радника. Відповідно до нововведень функції фахівців, які обслуговують пошукачів роботи, розділились на реєстраторів та кар’єрних радників. Протягом місяця функції реєстратора виконували всі директори Хмельницької обласної служби зайнятості.

Вони персонально працювали з громадянами, які зверталися за послугами до служби зайнятості; проводили облік осіб, які шукають роботу та первинне профілювання; ознайомлювали з актуальними вакансіями та здійснювали підбір підходящої роботи; надавали консультації з питань, які входять до компетенції служби зайнятості.

«Саме від спілкування з реєстратором у громадян, які звертаються до служби зайнятості формується думка про роботу всієї установи. Саме від дій реєстратора залежить подальший процес перебування особи на обліку та оперативне її повернення на ринок праці», - повідомляє директорка Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького ОЦЗ Аліна Слободян. А за словами директорки Старокостянтинівської міськрайонної філії Хмельницького ОЦЗ Лесі Фесун, виконання функцій реєстратора мало вплив на розвиток професійної компетенції, як керівника філії, та дало їй можливість зануритись у конкретні робочі ситуації.

В умовах реформування державної служби зайнятості та запровадження Інституту кар’єрних радників фахівці Хмельницької обласної служби зайнятості підвищували свої професійні навички у роботі з клієнтами на навчальних семінарах-тренінгах.

Фото без опису«Кар’єрні радники – це ті фахівці, які здійснюють супровід клієнтів під час перебування на обліку в службі зайнятості з метою подальшого їх працевлаштування. Вони допомагають клієнтам прийняти максимально вигідне рішення, аби особа якнайшвидше повернулась на ринок праці», - наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Отож, отриманні знання та особиста участь керівників базових центрів зайнятості та філій Хмельницького ОЦЗ, в процесі обслуговування громадян, сприяють підвищенню рівня їх компетенції та забезпечують системну роботу служби зайнятості.

Зазначимо, що станом на 24 червня 2019 року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості працевлаштовано майже 12 тис. осіб, із них 40% - до набуття статусу безробітного. Близько 3 тис. безробітних були охопленні професійним навчанням та оперативно працевлаштовані у роботодавців області.

 

Відділ інформаційної роботи Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10 м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18 +38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua