Фото без описуУ червні 2018 року команда «Характерники» Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка повернулися з упевненою перемогою з обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гра «Сокіл»(«Джура»), яка проходила протягом п’яти днів у Вовковинцях на Деражнянщині. За результатами змагань діти мали можливість побувати у столиці.

У червні 2019 р. команда "Характерників" у складі: Влада Гетманчука, Анастасії Федорчук, Яни Гавришко, Діани Удот, Назара Мазурця, Владислава Скрипника, Євгена Козяра, Василя Стасюка, вибороли чергову перемогу - посіли ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та були найкращими в конкусах "Відун" і "Сапер". Змагання проходили у Вовковинцях.

Старосинявська селищна рада дякує педагогам Старосинявського НВК, хто долучився до підготовки юного покоління до патріотичних змагань, зокрема вчителю фізичного виховання та військової підготовки Василю Криницькому; тренеру Старосинявської дитячо-юнацької спорт школи Оксані Хоменко та всім, хто забезпечив участь команди у грі.

Довідка:

Фото без опису"Сокіл" («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України. Проводиться на загальнонаціональному рівні з 2012 року, особливо після 2015 року, коли вона була включена до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580.

Метою гри є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва:

♦ виховання нових поколінь України у дусі відданості Батьківщині та її народу на основі відродження національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей;

♦ виховання у молоді глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовка молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи;

♦ формування і виховання, спираючись на національні козацькі педагогічні традиції, у юнаків і дівчат високих морально-психологічних якостей, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, дисциплінованості і ініціативності;

♦ виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління українців на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя.

Завдання змагань:

  • фізичне, соціальне, розумове та духовне виховання молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей.
  • вшанування геройського чину борців за незалежність Української держави;
  • формування серед молоді засад здорового способу життя засобами туризму, спорту, патріотичного виховання;
  • популяризація серед молоді військово-прикладних видів спорту, активних способів дозвілля, історії визвольних змагань та української військової традиції.

Змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, на обласних та всеукраїнському етапах, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.