Фото без описуУ  центрі Старої Синяви відбулися заходи з нагоди 33-ої річниці ліквідації на ЧАЕС. Протягом тижня працівники комунальних підприємств селищної ради  та рятувальники Старосинявського районного сектору ДСНСУ наводили благоустрій у сквері біля пам’ятного знаку чорнобильцям.

Центром Старої Синяви рухалася колона учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС, працівників організацій, установ, підприємств до пам’ятного Знаку чорнобильцям. Мітинг-реквієм розпочався із спільної молитви, вшановуючи пам'ять загиблих. Відбулася  поминальна  панахида, яку провів Благочинний Старосинявського району, протоієрей  Олег Макаровський, тривожна сирена у хвилині мовчання  схвилювала серця присутніх. З промовою виступили заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, голова райдержадміністрації  Василь Франчук, голова районної ради Василь Олійник.

Заступник селищного голови Світлана Лакуста звернулася до присутніх зі словами:

Фото без описуШановні учасники заходу!

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна сила викиду була в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.

Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і більше 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

Аварія, що сталася на Чорнобильській атомній станції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей.

Сьогодні мужність ліквідаторів чорнобильської аварії для багатьох людей світу є історичним прикладом сильної волі, незламності людського духу перед невидимим ворогом.
А нам всім бажаю миру, здоров’я, добра, благополуччя та невичерпної енергії на довгі роки.

Як знак вшанування світлої пам'яті про ті далекі події до пам’ятного Знаку Чорнобильцям покладено живі квіти.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.