Фото без описуВ Україні триває спалах кору – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти хворобі, ускладненням і смерті від кору — вакцинація.

Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику..

На виконання рішення комісії ТЕБ та НС Хмельницької ОДА від 10.04.2019 року, згідно затвердженого Календарного плану проведення додаткових заходів з посиленої імунізації проти кору населення Хмельницької області, працівниками КНП «Старосинявський ЦПМСД» будуть проводитись виїзди мобільних бригад для вакцинації дітей дошкільних, загально-освітніх навчальних закладів району. Крім того, щепленню підлягають і особи з групи ризику: освітяни, медичні працівники. Виїзди мобільних бригад розпочнуться з 13 травня і триватимуть до закінчення навчального року.

Хочеться ще раз звернутися до всіх батьків! Добре подумайте, перш, ніж відмовитися від щеплення своєї дитини! У Хмельницькій області вже зареєстровано 2 випадки смерті від кору. Не наражайте своїх дітей на смертельну небезпеку! Вже зараз звертайтеся в кабінет профщеплень Старосинявського ЦПМСД, де вашу дитину після огляду сімейного лікаря вакцинують абсолютно безкоштовно. Це стосується усіх батьків, діти яких нещеплені, мають лише одне щеплення, або «липову» довідку про щеплення.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня охоплення щепленнями у країні.

 

Адміністрація КНП «Старосинявський ЦПМСД»