У селищній раді проходила 43-тя позачергова сесія, яку провів селищний голова Віталій Здебський. Участь в роботі сесії взяли 20 депутатів селищної ради, керівники структурних підрозділів селищної ради, комунальних установ селищної ради.

На порядок денний сесії винесено одне питання «Про надання дозволу відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради на передачу в короткострокову оренду частини приміщення котельні», про що доповідав начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук. Питання викликало активне обговорення. Голова громади Віталій Здебський детально проаналізував проблеми, які виникали протягом січня з опалювальним процесом, які шляхи доводилося знаходити селищній раді для нормалізації температурного режиму в Адампільській ЗОШ І-ІІІ ст., Старосинявській ЗОШ І-ІІ ст. №1, Старосинявській ЗОШ І-ІІст. №2. Усі можливі методи було задіяно, завдяки чому системи опалення не розморозилися, температурний режим встановлено нормальний. Начальник відділу освіти Олександр Пузирук розповів, що теплопостачальники ТОВ «Хмельницькукртепло» відмовилися посеред опалювального сезону постачати тепло в заклади згідно додаткових угод, тому потрібно надати дозвіл на передачу в оренду частину приміщення котельні іншим, щоби надалі продовжувати опалювальний сезон, бо наразі обходилися власними силами.

Виступила депутат селищної ради Галина Симчишина, педагог, яка наголосила, що завдяки оперативному реагуванню селищної ради в школі №2 було дотримано нормального температурного режиму, і знайдено шлях виходу з ситуації, з якої практично неможливо було вийти… (Див. ВІДЕО на офіційному сайті громади).

Депутати обговорили проект рішення з даного питання, внесли зміни до проекту та підтримали його.

У розділі «Різне» депутати обговорили ситуацію щодо використання та реєстрації земель резерву і запасу, підтримали звернення До Верховного Суду України, яке озвучив депутат Володимир Пушкар.

Виступила жителька смт Стара Синява Наталія Павлюк щодо врегулювання конфлікту, котрий стався між сусідами у використанні земельних ділянок навколо багатоквартирного будинку в мікрорайоні Цукрозаводу. Селищний голова дав доручення відділу земельних ресурсів вивчити порушене питання і доповісти на наступній сесії.

Виступив депутат Юрій Гурин з приводу формування старостинських округів, депутати обговорили ситуацію щодо строку призначення виборів, терміну перебування на посаді старост – а це один рік, доцільності цього питання та фінансових затрат на цей процес, коли першочергово виникають проблемні питання стосовно опалення, медичного оснащення, інфраструктури… Сесією селищної ради покладено на в.о. старост усі обов’язки, що повинен виконувати староста, врегульовано процес опрацювання документації, відповідальності в оформленні субсидій населенню, погосподарського обліку та ін.

43-тя позачергова сесія завершила роботу. Засідання тривало дві години.

Прес-служба ОТГ.