Асоціацією об’єднаних територіальних громад проведено засідання Тематичної Платформи «Законодавство для об’єднаних територіальних громад» у форматі онлайн – засідання через сервіс Cisco WebEx, участь в якому взяли керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук та працівники апарату селищної ради.

 У порядку денному засідання розглянуто:

  1. Розпорядження Кабінету Міністрів України, яким затверджено план заходів з забезпечення нового етапу реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні на 2019-2021 роки.
  2. Обговорення тексту змін до Конституції України (щодо децентралізації).
  3. Напрацювання пропозицій до Проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо підстав дострокового припинення повноважень сільської, селищної, міської ради;
  4. Визначення позиції голів громад щодо Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування та обговорення пропозицій до нього.

Участь в конференції взяли представники Деснянської, Великокопанівської, Томашпільської, Солонянської, Карашинської, Троїцької ОТГ та ін. 

Онлайн-конференцію провів модератор тематичної платформи «Законодавство для об’єднаних територіальних громад» Сергій Шевель.

 

 

За матеріалами конференції.