Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання виконкому, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участі 26 членів виконкому із 37. Голова громади представив нових членів виконкому: згідно рішення 40-ої чергової сесії №30 від 31.10.2018 року було змінено кількісний та особовий склад виконавчого комітету селищної ради. Із 35 членів виконкому збільшено до 37. Введено до складу виконкому вісім членів виконкому, виведено шість.

Введено до складу виконкому:

  • 1.Начальник Старосинявського відділення Старокостянтинівського відділу поліції ГУНП у Хмельницькій області – Сергій Олександрович Дулепов ;
  • 2.Начальник  відділу  економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Старосинявської селищної ради, Петро Іванович Постернак;
  • 3.Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної  допомоги» -  Надія Олександрівна Ананьєва;
  • 4.Начальник Старосинявського районного сектору  ГУ ДСНС у Хмельницькій області Мирослав Володимирович Явдощук;
  • 5. В.о. директора  КП «Центральний водоканал  №1» Юрій Іванович Лукінов;
  • 6. Діловод селищної ради з с.Пилява Інна Василівна Біла;
  • 7. Діловод селищної ради с.Пилявка Ніна Степанівна Панчук;
  • 8. Голова асоціації підприємців Старосинявщини Валентин Васильович Гневуш.

На виконкомі розглянуто питання:

  • 1. Про встановлення тарифів на теплопостачання, про що інформував головний спеціаліст відділу комунального майна, житлово- комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради Віктор Паціюк. Погоджено тарифи на теплопостачання 1688,47 грн. на одну гігакалорію, рекомендовано закладам освіти та медицини врегулювати єдиний тариф на теплопостачання.
  • 2. Про заходи з інвентаризації зелених насаджень населених пунктів Старосинявської селищної ради, інформовано щодо проведення інвентаризації балансоутримувачем дерев, які знаходяться на території комунальних підприємств, дану процедуру провести із 15.11.2018 до 01.03.2019р. із зазначенням стану дерева, віку та об’єму.
  • 3. Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів для житлових будинків, підприємств, установ та організацій в населених пунктах Старосинявської селищної ради. Обговорено процес вивезення ТВП, оплату населенням за послуги та дотримання правил благоустрою. Були пропозиції зазначити у Правилах благоустрою селищної ради прилеглі до власних домогосподарств та будинків території за 3 м до будинку, котрі повинні прибирати самостійно власники.
  • 4. Про проведення дезінфекції криниць та водонапірних башт Рожновського, які знаходяться в комунальній власності Старосинявської селищної ради. Селищний голова відмітив, що дезінфікування має проводитися тільки тих башт та криниць, які знаходяться на балансі селищної ради, так вимагає чинне законодавство.
  • 5. Про прийняття на обслуговування до територіального центру та 6. Про зняття з обслуговування до територіального центру інформував директор КП «Старосинявський територіальний центр соціального обслуговування» Петро Чорний,прийнято на обслуговування громадян, які потребують допомоги та підтримки; прикро було розглядати випадок в одному із сіл громади, де задукоментовано грубе поводження із соціальним працівником підопічної, котру знято з обліку.
  • 7. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Старосинявської
  • селищної ради від 30.05.2017 року №3/2017 «Про опікунську раду при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради» розповіла заступник селищного голови Світлана Лакуста, внесено зміни у складі опікунської ради: виведено двох членів і введено Н.Швець, заступника начальника соціального управління РДА, та Н.Ананьєву, головного лікаря КНП «Старосинявського ЦПМСД».
  • 8. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради інформував перший заступник селищного голови Андрій Карпушин: згідно поданих заяв видаленню підлягають дерева на території Пасічнянського НВК, КП «Старосинявський територіальний центр» та біля храму на вул. Толстого у смт Стара Синява.

У розділі «Різне» заслухано інформацію начальника Старосинявського РС ГУДСНС України в Хмельницькій області Мирослава Явдощука «Про стан по пожежах на території Старосинявської ОТГ», провів аналіз випадків виникнення пожеж та їх наслідків. Селищний голова Віталій Здебський наголосив на проведенні обстеження домівок одиноких громадян працівниками Терцентру та рятувальниками з метою попередження виникнення пожеж під час опалювального сезону.

Селищний голова підбив підсумки засідання виконкому: проаналізовано стан виконання робіт з реконструкції водопроводів у селах Бабине, Сьомаки, (доробляють документацію); Йосипівка, Харківці, Паплинці, де роботи завершуються. Селищний голова дав доручення в.о. старост провести облік лічильників і зробити акти звірки з працівниками Старосинявського РЕМ.

Заслухано інформації начальника відділу ДАБК Олега Ніколайця щодо стану готовності водопроводів, індивідуальних підключень, які відбуватимуться тільки після введення водопроводу в експлуатацію.

Начальник відділу освіти Олександр Пузирук інформував про стан виконання робіт з утеплення фасаду Старосинявського НВК, на що потрібно 781 тис. грн., повідомив про дотримання належного теплового режиму в навчальних закладах; роботу Нової української школи, на організацію робіт котрої використано кошти з державного бюджету та спів фінансування селищного бюджету, створено усі необхідні умови, закуплено сучасне обладнання; та на 2019 р. на перші класи на обладнання передбачається державою один млн. грн. та спів фінансування з місцевого бюджету.

Селищний голова дав доручення в.о. старост організувати сприяння фельдшерам щодо оформлення декларацій на медичне обслуговування; провести аналіз виконання робіт щодо ремонту криниць, встановлення автобусних зупинок в селах, на які закуплено КП «Старосинявським комунгоспом» матеріали згідно поданих заяв та придбано зупинки у співпраці селищної ради із благодійним фондом «Разом з КЕРНЕЛ».

Наголошено на організації роботи апарату селищної ради, в.о. старост та діловодів на електронному веденні по господарського обліку.

Фото без опису

 

За матеріалами виконавчого комітету.