Фото без описуВідповідно до Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», « «Про благоустрій населених пунктів», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 року № 854 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями», з метою забезпечення прав та законних інтересів громадян, а також реалізації державної політики щодо попередження вживання серед населення алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв та пива, визнання здоров'я людини найвищою соціальною цінністю та врегулювання правових відносин суб’єктів господарювання селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Суб'єктам господарювання, які зареєстровані в установленому порядку, та суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства України, обмежити торгівлю пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у стаціонарних об'єктах торгівлі, малих архітектурних формах та тимчасових спорудах торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, окрім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, заклади громадського харчування, ресторани тощо) на території населених пунктів Старосинявської селищної ради шляхом заборони їх реалізації з 20:00 до вечора до 11:00 години ранку.

2. Рекомендувати суб’єктам господарювання інформувати покупців про прийняття цього рішення.

3. Доручити секретарю селищної ради довести вимоги цього рішення до відома всіх суб’єктів підприємницької діяльності на території селищної ради , які підпадають під його дію.

4. Рекомендувати національної поліції активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статей 156, 178, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою недопущення розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на вулицях, у скверах, парках, та в інших заборонених законами України місцях.

5. Рекомендувати органу, що здійснює видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями здійснити проведення перевірок суб’єктів господарської діяльності щодо виконання вимог цього рішення. У разі виявлення порушень позбавляти суб’єкта господарювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Про результати таких перевірок інформувати виконавчий комітет Старосинявської селищної ради.

6. Оприлюднити це рішення в районній газеті «Колос» та на офіційному сайті селищної ради.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища.

Пояснювальна записка тут