Відбулося пленарне засідання 37-ої позачергової сесії селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Участь в роботі сесії взяли 24 депутати селищної ради. Додатково у порядок денний депутати внесли питання «Про погодження передачі земельної ділянки у власність».

Обрали лічильну комісію: голова комісії Володимир Дворніцький, члени комісії Галина Симчишина, Володимир Подзігун. Кожне питання детально обговорено на сесії.

Питання «Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності

Старосинявської селищної ради на 2016 - 2019 роки», про що доповів Постернак Петро Іванович – начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради. Депутати обговорили можливість проведення ремонту доріг на окремих вулицях смт Старої Синяви, дорожньої розмітки, проведення якісного виконання ремонту доріг. Селищний голова інформував про розцінки: в результаті порівняння один м кв. асфальтового покриття Старосинявською філією райавтодору виконується значно дорожче, ніж представниками підрядних організацій, котрі працюють зараз. За якість виконання робіт несуть відповідальність – технічний нагляд, виконавці робіт, які заключають договір із селищною радою на ремонт вуличних доріг комунальної власності. У нас є 45 населених пунктів, в кожному селі є повно проблем, нагальні потрібно вирішувати, зараз не можемо ремонтувати повністю всі вулиці в старій Синяві, коли є нагальні питання в тих селах, де ще не виконували ніяких робіт. Якщо буде таке фінансування , що покриє ці витрати, тоді зможемо виконати всі об’єми робіт… Один км дороги шириною 6 м коштує 15 млн. грн. Ці кошти немалі, їх потрібно десь взяти, а перевиконання селищного бюджету депутати роз приділяють на нагальні проблеми - це суми сягають до 3 млн. грн. Петро Постернак, начальник відділу економічного розвитку, відмітив, що 121 вулиця записана до переліку об’єктів, що потребують ремонту.

Депутат Юрій Гурин запропонував усі питання, що стосуються змін до селищного бюджету, обговорювати на засіданні планово-бюджетної комісії.

Питання «Про внесення зміни та доповнень до Програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016 -2020 роки» було викликане перерозподілом видатків по головному розпоряднику бюджетних коштів - Старосинявська селищна рада «Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства» (Програма «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016 – 2020 роки), а саме зменшити асигнування, що заплановані за рахунок власних доходів селищного бюджету по загальному фонду (Оплата послуг (крім комунальних) в сумі 15714 гривень (поточний ремонт артезіанських свердловин) та направити дані кошти на (Капітальний ремонт інших об`єктів) на «Капітальний ремонт огорожі каптажа та артсвердловини в смт. Стара Синява та проходження експертизи ПКД», передавши їх із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду). Селищний голова повідомив, що на вул. Ватутіна (біля лазні) планується насосна станція, на виготовлення проектно-кошторисної документації каналізаційної системи направлено 622 тис. грн., зараз потрібно оплатити РЕМ технічні умови – майже 16 тис. грн.

Депутати підтримали питання «Про внесення змін та доповнень до Програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2017-2021 роки» - виділили 24500 гривень (розроблення детального плану території та виконання робіт з топографічного знімання), що потрібно для будівництва.

Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік інформувала начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Мирослава Кузьмич.

Розповіла про фінансування заходів та програм:

-Програма «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016 – 2020 роки – 26883 гривень (оплата послуг за стандартне приєднання до артсверловини с.Сьомаки – 13470,0 гривень, оплата послуг за стандартне приєднання каналізаційних очисних споруд по вул. Ватутіна – 13413 гривень);

-Програма освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2016 – 2018 роки – 45000 гривень (придбання ламп).

по спеціальному фонду в сумі 893579,00 гривень:

направити дані кошти на фінансування установ, заходів та програм слідуючому головному розпоряднику коштів селищного бюджету (розрахунок):

- Старосинявська селищна рада - 893579 гривень;

-Виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров`я у сільській місцевості - 714079 гривень (Відповідно до п.5 Порядку та умов надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2017 року №983, Наказу Мінрегіону України від 26 липня 2018 року №187 «Про затвердження Переліку проектів та заходів, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у Хмельницькій області» частка співфінансування на рівні 10% від вартості проекту на Пилявську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул.Жукова в с.Пилява Старосинявського району (Старосинявська об’єднана територіальна громада) – будівництво);

-Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги – 145000 гривень (придбання комп’ютерної техніки – 115000 гривень, придбання обладнання, устаткування, засобів – 30000 гривень).

Фінансування заходів та програм:

-Програма будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг Старосинявської селищної ради на 2016 – 2019 роки – 10000 гривень (проведення експертизи проектно - кошторисної документації по тротуарах по вул. Грушевського та вул. Івана Франка).

Депутати підтримали виділення коштів із селищного бюджету на оздоровлення дітей, на потреби відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради на підготовку навчальних та виховних закладів до нового навчального року та на заробітні плати працівникам галузей освіти, медицини; погодили передачу земельної ділянки у власність.