Інформуємо, що у рамках нового проекту Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого «Публічна бібліотека об’єднаної територіальної громади» у 2017 році розпочав свою роботу однойменний блог (http://oth.nplu.org).

Комунікація та об’єднання досвіду бібліотек позитивно вплинуть на їх функціонування в умовах формування ОТГ та створять можливість для кращого майбутнього територіальних громад.

Структура ресурсу проста та зрозуміла. Окрім можливості переглянути головну сторінку з актуальними дописами, є змога ознайомитися з інформацією в розділах «Нормативно-правова база», «Статистика і аналітика», «Рекомендації». Доступною є опція пошуку інформації за окремим регіоном (розділ «Області») або за періодом публікації допису («Архіви блогу»), за ключовими словами. Окремо представлено розділи «Корисні посилання», «Запитання-відповіді».

Запрошуємо до співпраці Вас та Ваших колег, особливо тих, хто опікується питаннями розвитку культури, освіти, соціальної сфери ОТГ, усю бібліотечну спільноту, а також – громадські об’єднання й усіх, хто вболіває за майбутнє бібліотек та своїх громад.

Пропонуємо ділитися досвідом на сторінках блогу: історії успіху чи приклади подолання труднощів, актуальні матеріали, новини стосовно роботи бібліотек в умовах формування ОТГ. Пропозиції щодо тематичного наповнення блогу та ін. надсилайте на електронну адресу oth@nplu.org.

Консультації щодо різноманітних питань організації бібліотечного обслуговування можна отримати:

method@nplu.org, тел. (044) 278-84-21 – науково-методичний відділ Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого;

httр://ргоfy.nplu.org – методичний сайт «Бібліотечному фахівцю».

Маємо надію, що спільними зусиллями, завдяки комунікації та об’єднанню досвіду ми здійснюватимемо позитивний внесок не лише до процесу функціонування бібліотек, а й створюватимемо можливості для кращого майбутнього територіальних громад та України в цілому.