Фото без описуВ рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?”, який ініціювала Перша леді Олена Зеленська, в обласному центрі відбувся захід до Всесвітнього дня ментального здоров’я “Стійкість одного — стійкість мільйонів”.

Хмельниччина вдруге збирається у подібному форматі, щоб створити простір для обговорення цінностей, джерел стійкості та шляхів збереження ментального здоровʼя українців у ці складні часи. Також в рамках заходу учасникам презентували регіональний план заходів на 2024-2026 рр. з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоровʼя в Україні.

Фото без опису

“Такі події вкотре нагадують нам про важливість піклування про свій внутрішній світ, адже наш психологічний стан напряму впливає на майбутнє нас самих, близьких нам людей та формує суспільний настрій в масштабах цілої держави. Тож, не нехтуйте своїм метальним станом та довіртесь фахівцям. Бережіть своє психічне здоров’я і піклуйтеся про себе”, – сказав заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, звертаючись до присутніх.

Під час заходу відбувалася виставка творчих робіт на тему стійкості, створених вихованцями мистецьких шкіл та творчими колективами громад Хмельницької області. “Творчість і креатив є важливими складовими становлення та зміцнення стійкості. Крім того, творчість є ресурсом для створення неформальних послуг з ментального здоровʼя в громадах”, – наголосила регіональний координатор Програми в Хмельницькій області Ілона Білик.

Фото без опису

Панельна дискусія об’єднала представників влади, місцевого самоврядування та неурядових організацій-партнерів. Учасники поділилися власними секретами стійкості та підкреслили важливість піклування про своє ментальне здоровʼя та підтримки оточуючих. На завершення відбулося нагородження дітей-переможців мистецького конкурсу на тему стійкості, а також відзнаки отримали кращі імплементатори Програми в Хмельницькій області.

Стійкість одного – дійсно стійкість мільйонів, і кожен з нас здатен зробити свій внесок у це.