Фото без описуПредставники відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Хмельницької РВА спільно з благодійним фондом «Карітас» організували виїзний прийом задля підтримки матерів та дружин загиблих Героїв із Старосинявської селищної територіальної громади.

Під час прийому проведено інформаційно-консультативну роботу для багатьох родин, які переживають втрату і потребують емоційної, юридичної та соціальної підтримки.

Участь в заході взяли: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська, в.о. директора Старосинявського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг0 Лариса Демко, фахівець  відділу «Ветеранський простір» Старосинявського територіального центру соціального обслуговування громадян (надання соціальних послуг) Світлана Благодир, 14 родин загиблих Героїв.

Відтак, фахівці відділу надали консультації, які охоплювали різноманітні аспекти: від правових питань до психологічної допомоги. Юрист ветеранського хабу розповів про ключові права та можливості отримання соціальних виплат родинам, а також інформував про доступні для них ресурси. У свою чергу, психологиня Юлія Воробієвська поділилася методиками задля подолання стресу та для стабілізації психоемоційного стану.

Варто зазначити, що благодійний фонд «Карітас» взяв на себе відповідальність за соціальний супровід цих родин, забезпечуючи їм постійну підтримку. Саме це допоможе родинам адаптуватися до нових умов життя та знайти нові можливості.

Важливо усвідомлювати, що рідні наших Героїв зазнають чимало проблем та викликів, які без підтримки та допомоги важко вирішити. Тому потрібно спілкуватися з ними, всебічно допомагати та підтримувати.

Фото без описуФото без опису

 

За матеріалами наради