Фото без описуСьогодні заступник голови Хмельницької районної адміністрації Заряна Попадіна разом  із представниками Хмельницького районного ТЦК та СП – начальником 10-го відділу Хмельницького РТЦК та СП  Олександром Горбатюком і заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надією Вікарською передали державні нагороди родинам Захисників у  Старосинявській громаді.

Згідно Указу Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовця Старосинявської громади:

-Олександра Вікторовича Зозулю, на фронті служив солдатом, стрільцем-снайпером 1-го відділення 1-го взводу снайперів роти снайперів  військової частини, нашого земляка із Залісся.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат Олександр ЗОЗУЛЯ біля населеного пункту Білогорівка, Сєвєродонецького району, Луганської області. 

-відзнакою Президента України «ЗА ОБОРОНУ УКРАЇНИ» нагороджено Миколу Сергійовича Яроша, головного сержанта, нашого земляка з с.Харківці. Служив за контрактом. З першого дня повномасштабного вторгнення в Україну окупантів 24 лютого 2022 року пішов захищати країну на Донецький напрямок, брав участь в бойових військових операціях у різних містах Донеччини, за що був неодноразово нагороджений державними нагородами, які втратив під час бойових дій.

У листопаді 2023 року отримав важке поранення руки, півроку лікувався в госпіталях в м.Дніпрі, Львові, проходив реабілітацію в Трускавці. Після  лікування відразу направили на фронт. Військова служба – це було покликання Миколи Яроша, сотні успішно виконаних бойових завдань, сотні врятованих ним побратимів… З останнього бою він не повернувся, побратимам військовим вдалося забрати його тільки на третій день після важких поранень, несумісних з життям.  На фронті був  головним сержантом, служив у 80-ій десантно-штурмовій бригаді.

 Вони віддали своє життя, щоб в Україну прийшов мир, українці жили в злагоді та благополуччі, господарями на своїй землі.

«Кожна нагорода є свідченням самовідданої боротьби за свободу та незалежність України. Воїни з гідністю виконували свій обов’язок громадянина, захищаючи свою Батьківщину, щоб всі жили в мирі. У наших серцях завжди житиме пам’ять про тих, хто загинув на полі бою заради гідного майбутнього українського народу. З усіх питань, що хвилюють родини Героїв, ви можете звертатися до представників районної військової адміністрації, місцевих органів самоврядування», -  сказала Заряна Володимирівна під час зустрічі з рідними загиблих Героїв, висловлюючи співчуття матерям та дружині загиблих військових.

Слава Героям України! Вічна пам'ять!

За матеріалами Хмельницької РВА