Фото без описуІз настанням похолодання  надзвичайники перевіряють готовність до опалювального сезону житло мешканців, які обігріваються пічками.  Цього разу працівники КУ «Старосинявська МПО» працювали на території сіл Пилява, Олексіївка, Миколаївка із населенням, особливо з одинокими громадянами.

Мирослав Явдощук, головний інспектор  ВЗНС Хмельницького РУ ГУ ДСНС у Хмельницькій області  називає одну з основних причин виникнення пожеж при експлуатації пічного опалення.

"Перш за все - шибер. Господарі його закривають під час горіння, і через нещільні отвори в приміщення ідуть гази. У шибері, коли ми його закрили, має бути отвір. В більшості випадків цей отвір закривають, і вже коли іде процес останнього горіння, то відпрацьовані гази потрапляють у приміщення", -  розповідає Мирослав Явдощук.

Одна з найпоширеніших причин отруєння чадними газами є несправність вентиляції.

Одне із головних Правил безпеки  - не лягати спати поки плита горить. За плитою потрібно доглядати, чистити сажу, бо інакше вся хата буде чорна, ігнорування чисткою димарів може призвести до пожежі.

Однією з найбільш розповсюджених імовірних причин пожеж  - це порушення правил пожежної безпеки під час  експлуатації пічного опалення та газових приладів. В цьому році виникло з цієї причини  20 пожеж", - розповів Мирослав Явдощук.

Наступає глибока осінь, тому дотримуватися правил безпеки під час опалювального сезону потрібно з особливою увагою та контролем. Будьте обережні та бережіть себе!

За матеріалами  відпрацювання.