Фото без описуСьогодні, 19 вересня 2024 року, виповнюється річниця світлої пам’яті, як у  боях за Україну, захищаючи Батьківщину від ворога, загинув наш земляк із  села Лисанівці  Віталій Михайлович Ніколов.

Віталій Ніколов  народився  19 липня 1981 року в с.Лисанівці, Старосинявського району, Хмельницької області.  

Із 1987 р. пішов навчатися до Лисанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, закінчив 11 класів даного загальноосвітнього навчального закладу. Після закінчення школи навчався у  Хмельницькому  професійно-технічному училищі, здобув професію маляра-штукатура.

Життєві обставини змушували заробляти на життя  нелегкою працею, тому з після закінчення училища влаштувався працювати до місцевого сільськогосподарського підприємства їздовим – трудився в колгоспі «Новатор», згодом – у СФГ «Земля».

Не одружений, проживав з батьком.

Із  12 січня  2023 року  був призваний на військову службу  по мобілізації до Збройних Сил України 10-им відділом  Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На фронті служив солдатом  стрільцем-оператором  2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат Віталій Ніколов 19 вересня 2023 року в наслідок  мінометного обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям, виконуючи  бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій біля населеного пункту Вербове, Пологівського району, Запорізької області.  Загибель пов’язана з виконанням  обов’язків військової служби.

У військовослужбовця залишилися: батько Михайло Феодосійович Ніколов, брат Володимир Михайлович Ніколов, сестра Крупельницька Валентина Михайлівна.

У червні 2024 року, згідно рішення сесії Старосинявської селищної ради, нагороджений Віталій НІКОЛОВ нагрудним знаком та дипломом «Почесного громадянина Старосинявської громади» (посмертно), котрі вручено  родині загиблого військовослужбовця.

Згідно Указу Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовця Старосинявської громади, солдата НІКОЛОВА Віталія Михайловича, котрий був  стрільцем-оператором  2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини. Нагороду вручили рідному брату Володимиру Ніколову.

Він віддав своє життя, щоб  на українські землі  прийшов мир, українці жили в злагоді та благополуччі, господарями на своїй землі.

Слава Герою України! 

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!