Фото без описуВчора, 16 вересня 2024 року, о 21.25  поступило повідомлення до 34-ої державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області про те, що у с.Адампіль по вулиці Лесі Українки сталася пожежа у приватному секторі.

Як повідомив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Хмельницького РВ ГУ ДСНС України Мирослав Явдощук, пожежа сталася о 21.25 по вулиці Лесі Українки в с.Адампіль – зайнялися великі тюки з соломою.

Силами   рятувальників 34-ої державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та працівниками КУ «Старосинявська пожежна  охорона» (с.Адампіль) (керівник Володимир Дунець), які працювали спільно із рятувальниками, оперативно ліквідовано пожежу.

До робіт залучено дві одиниці  техніки. Завдяки оперативності проведення робіт вдалося врятувати майно та запобігти масштабній пожежі, загорілося лише два тюки 400 кг соломи. Ймовірно,  сталося загорання   внаслідок необережного поводження під час паління. Причини пожежі встановлюються.

Мешканців Старосинявської громади вкотре просять не забувати телефонувати на «101» та «102», коли бачать такі горіння та знають про паліїв.

Нагадуємо, що на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати правопорушень (диверсій). Це передбачає кримінальну відповідальність. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3060 до 6120 грн, за ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

Фото без опису

                                                                                                                      

За матеріалами 34-ої державної пожежно-рятувальної

частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України