Фото без описуЦей день відзначається щорічно відповідно до рішення 72-ої сесії ВООЗ) та День безпеки пацієнтів (відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України).

Мета - підвищення поінформованості про безпеку пацієнтів і заохочення загальної спільності дій, як медичного співтовариства, так і самих пацієнтів. Цей день присвячений покращенню стандартів безпеки під час надання медичних послуг та зниженню ризику помилок і інфекційних захворювань у медичних установах.

Якщо ви - пацієнт, при отриманні медичної допомоги займайте активну позицію, порушуйте питання, що турбують вас, адже безпека медичної допомоги починається саме з ефективної комунікації.

Якщо ви - медичний працівник, розглядайте пацієнтів як партнерів у справі надання їм медичної допомоги, постійно підвищуйте свою кваліфікацію та поглиблюйте знання з питань безпеки пацієнтів.

Це свято покликане акцентувати увагу на проблемах, які можуть виникнути під час медичного обслуговування, та підвищити обізнаність населення та медичних працівників про норми і процедури, які сприяють збереженню життя і здоров’я пацієнтів. День безпеки пацієнтів є часом для осмислення та обговорення способів покращення якості медичної допомоги.

Шановні мешканці Старосинявської громади!

Бажаємо кожному з вас отримувати надійну та якісну медичну допомогу. Нехай цей день стане стимулом для подальших покращень якості медичних послуг і підвищення безпеки пацієнтів!

 

КНП «Старосинявський ЦПМСД»