Фото без опису11-ий рік російсько-української війни докорінно змінив світобачення суспільства і по-особливому вплинув на кожну родину, людину, огортаючи сумом, тривогами, хвилюваннями… Не перелічити днів смутку, не порахувати  важких бойових днів, котрі довелося пережити нашим землякам-військовим на фронті і ще  доводиться переживати нині.

У такій атмосфері відбулася зустріч учасників бойових дій, ветеранів з молоддю спортивного клубу «Успіх», котрі  займаються бойовим рукопашом «Гопак». Участь у заході взяв наш відомий земляк Олександр Довгалюк, якому дивом вдалося залишитися живим після ракетного удару ворога по наших позиціях військових на Ку́п'янському напрямку. Захід організовано за сприянням голови громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО/ООС», ветерана АТО/ООС Віталія Бакуна.

Під час живого спілкування  учасники бойових дій Віталій Бакун, Іван Гурин, Олександр Довгалюк ділилися спогадами про пережиті хвилини на фронті, були присутні на тренуванні, відвідали музей, де є зразки-макети різного озброєння: радянського, натівського, російського, та, сидячи на матах, спілкувались про організацію дозвілля молоді, захисту під час тривоги.   Ветерани розказували свої історії та поради, як діяти під час сигналу «Повітряна тривога!».

Зустріч пройшла у надзвичайно хвилюючій, теплій обстановці, діти вітали воїнів стоячи, уважно присухалися до їхніх розповідей та порад.

Такі зустрічі голова громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО/ООС» Віталій бакун планує проводити регулярно, оскільки вони є частиною соціальної реабілітації військових-земляків та прикладом мужності і патріотизму учнівській молоді громади.

 

За матеріалами  ГО «Старосинявська

спілка учасників АТО/ООС»