Фото без описуЩорічно, кожну третю неділю вересня в Україні відзначається Всенародний день батька. У 2024 році це свято припадає на 15 вересня. В Україні ініціаторами цього свята виступили Міжнародна громадська організація «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Під час прес-конференції, що проводилася ініціаторами Всенародного Дня Батька в Україні 18 вересня 2009 року, було оголошено, що кожну третю неділю першого осіннього місяця (вересня) стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування цим загальнолюдським сімейним і державним цінностям.

З початком російсько-української війни виховна та визначальна у житті дитини роль батька зросла в рази. Приклад мужнього чоловіка, який захищає не лише власну родину, а й сім’ю всієї Батьківщини. Образ батька-захисника став вирішальним у формуванні особистостей нового молодого покоління незалежної України. Батько має  значну роль у вихованні дітей та  становленні родини.

Щиро вітаю зі святом всіх гідних батьків і бажаю міцного здоров’я, світлої радості кожного дня та Перемоги!

З повагою,

 секретар селищної ради   Олександр ПУЗИРУК