Фото без описуСьогодні на центральній площі селища біля Стели пам’яті Героям відбулася поминальна служба із вшанування світлої пам’яті наших земляків у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня згідно з Указом Президента п’ятий рік поспіль в Україні офіційно відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Священики Старосинявського благочиння православної церкви України із о.Павлом Куліним, настоятелем храму  Святого Великомученика Димитрія Солунського в с.Гречана, провели поминальну службу за загиблими у війні нашими земляками, захисниками України, та силою української молитви усі разом просили захисту Господнього всім військовим, котрі захищають зараз Україну на фронті.

Участь у спільній молитві взяли родини загиблих Героїв, жителі громади, працівники селищної ради, освітяни, секретар ради Олександр Пузирук, начальник 10-го відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Горбатюк, представники установ та організацій, котрі діють на території громади.

Відповідно до рішення 60 чергової сесії 8 скликання Старосинявської селищної ради № 8-60/2024 від 16.08.2024 р. року «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Старосинявської громади» посмертно вручено диплом, посвідчення та нагрудний знак родинам Героїв:

  • жителю с.Пишки ПОЛОНСЬКОМУ Юрію Олександровичу;
  • жителю с-ща Стара Синява ГУРИНУ Володимиру Миколайовичу;
  • жителю с.Заставці БАЛЛІ Василю Васильовичу;
  • жителю с.Теліжинці КУПЧИШИНУ Сергію Володимировичу;
  • жителю с.Пилява НАГАЙЧУКУ Олегу Миколайовичу;
  • жителю с.Мисюрівка ГНАПОВСЬКОМУ Віктору Олеговичу.

Секретар ради Олександр Пузирук та начальник 10-го відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Горбатюк  вручили нагороди.

 Благодійний захід – виконання  українських пісень національного спротиву, пісень про  війну та пам'ять військових, котрі віддали життя за Україну – провів житель с.Адампіль, громадський діяч Пилипенко Віктор, автор пісень та музики військової тематики, його твори складені під час російсько-української війни.

Пісенна тематика  схвилювала присутніх до глибини душі. Зібрано кошти на підтримку ЗСУ.

Найменші жителі громади,  учні Старосинявського ліцею ім.О.Романенка (класний керівник Любов Висоцька) поклали живі квіти до Стели пам’яті у пам'ять полеглих військових у боях за Україну.

Загиблим – вічна шана і світла пам'ять! Мирного неба і міцного здоров’я всім живим!

 

За матеріалами заходу.