Фото без описуСьогодні, 29 серпня 2024 року, минає друга річниця, як у боротьбі за Україну загинув наш земляк Камінний Роман Григорович із села Уласово-Русанівка.

Військовий отримав важкі поранення, несумісні з життям,  на території  селища Піски, Покровського району, Донецької області.

Роман Камінний   народився  27 травня 1973 року у селі Уласово-Русанівка в багатодітній родині, де виховувалися троє дітей, був наймолодшим.

Закінчив Старосинявську  середню школу в 1989 році (Старосинявський ліцей ім.О.Романенка). Навчався у Калязінському технікумі Тверської області  на відділенні «Холодне різання по металу».

У 1992 р. призваний до армії в м.Псков, де служив у десантній частині, а потім прикордонником.  У 1994-1995 р.р. навчався в Пилявському ПТУ на майстра–будівельника. Працював у місцевому рибгоспі.

Життєві обставини змусили шукати різного заробітку. Після служби в армії та навчання  зарекомендував себе доброю людиною, відповідальною, працьовитою, умів усе робити своїми руками. 

Призваний на військову службу  07 квітня 2022 року 10-им відділом  Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області.  Солдат, стрілець 3-го кулеметного відділення окремого кулеметного взводу військової частини.

Вірний військовій присязі,  загинув  29 серпня 2022 року в селищі Піски, Донецької області у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил за обставин: 29 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу з боку незаконних збройних формувань в районі селища Піски отримав поранення, несумісне з життям.

У травні 2024 року згідно рішення сесії Старосинявської селищної ради родина Героя отримала нагрудний знак та диплом «Почесного громадянина Старосинявської громади» (посмертно) КАМІННОМУ Роману Григоровича.

У серпні 2024 року родині вручено  державну нагороду Орден "За мужність" III ступеня  посмертно Роману КАМІННОМУ.

У військового залишилася рідна тітка Катерина Миколаївна Савінська.

Світла пам'ять  захиснику Вітчизни! Герої  вічно живуть у наших серцях!