Фото без описуНа центральній площі селища відбулися  офіційні заходи з нагоди Дня Державного Прапора України та 33-ої  річниці Дня Незалежності України.

Мереживом різноманітних виставок народно-прикладного мистецтва, кулінарії, городництва та квітникарства, речей з фронту була огорнена площа навпроти будинку культури. Їх представили працівники культури громади, старости, освітяни, волонтери  БФ «Перемога в серці» (керівниця Раїса Туранська) та жителі громади.

Відбувся благодійний концерт «Живи та міцній, українська державо, під прапором  неба й родючих ланів», який зібрав на площі чимало люду.

Право підняти Державний прапор України надали військовим: молодшому сержанту, командиру 3-го відділення взводу охорони Олегу Олександровичу Будзинарчуку та солдату, діловоду групи документального забезпечення Олесю Ярославовичу Ясельському.

Велопробіг з нагоди Дня Державного Прапора, організований відділом освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради, зібрав учнівську молодь та педагогів у велику дружню родину. Попередньо на  спортивних майданчиках відбулися змагання з різних видів спорту.

Ведучі заходу Олег Поліщук та Зоя Ткачук, відкриваючи захід, говорили: «День Державного прапора  та  день Незалежності України - це не просто дати, це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це дні, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами.

Символом нашої незалежної Батьківщини є Державний прапор – втілення національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом багато поколінь українців йшло до проголошення самостійної України, ним український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність.

На жаль, в нашій країні вже третій рік жорстока війна, тож   держава і сьогодні виборює право на свою незалежність та мирне майбутнє. А у серці кожного українця палає вогонь патріотизму та прагнення допомогти тим, хто змушений сьогодні залишати свої домівки та їхати на війну. Російський агресор згуртував українську націю, об’єднавши усіх нас єдиною метою – відстояти мир на своїй Батьківщині.

33 рік Незалежності України. Незалежність, яку в цю хвилину через піт і кров боронять наші захисники на фронті… Дякуємо за героїзм та звитягу нашим воїнам. Вклоняємось перед мужністю наших відчайдушних волонтерів. Дякуємо всім, хто тримає міцний тил України!»

Вшановуючи вічну пам'ять всім Героям минулого та сучасності, які віддали своє життя заради Незалежності України, оголошено хвилину мовчання.

«Згадаймо  люди тих, хто світ для нас  зберіг,  і хто своїм життям, у пеклі  переміг. Запалимо свічу, помолимось в тиші, за кожного з синів, з війни  що не прийшли…» - звучали сумні пісні у виконанні тріо «Елегія» у пісенній композиції «Згадаймо».

Ведучі запросили до слова секретаря селищної ради Олександра Пузирука, котрий у своєму виступі зосередив увагу присутніх на об’єднанні усіх зусиль для перемоги України та привітав громаду. «… 33-ю річницю незалежності ми відзначаємо в умовах війни. Україна переживає найважчі дні своєї історії в протистоянні з агресором, що посягнув на суверенітет держави, на нашу волю, на наші життя, на наше існування в світі. У цей час, саме, і викарбовується усвідомлення народу, що тільки в єдиній незалежній і суверенній країні є майбутнє української нації. Ворог згуртував українську націю, об’єднавши усіх нас єдиною метою – відстояти мир на своїй Батьківщині. Від усієї душі зичу вам миру, міцного здоров'я, щастя, добра, достатку, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах заради процвітання незалежної України.

Ми не здамося! Не опустимо рук! Нас не залякати! Україна – самостійна, вільна, неподільна держава! І буде такою завжди!
Зі святом, дорога громадо, з Днем Незалежності України!
»

Олександр Миколайович висловив слова вдячності голові обласної ради Віолеті Лабазюк за подяку і подарунок від Хмельницької обласної ради      секретарю Старосинявської селищної ради Пузируку Олександру  Миколайовичу, за самовіддане служіння українському народові, активну громадянську позицію, вагомий внесок у наближення перемоги, участь у національному відродженні   України, утвердження її незалежності, патріотизм та з нагоди Дня Незалежності України, яку йому передав Омельчук  Олег Миколайович, доктор  юридичних наук, професор, академік Національної академії наук вищої освіти України. Також Олег Миколайович вручив обласну нагороду - Подяку Хмельницької обласної ради та подарунок члену виконавчого комітету Старосинявської селищної ради, директору ТОВ «ЕлеваторБудІнвест» Adampil Soya (С.Адампіль) Захаренку Сергію Івановичу.

Ведучі урочистостей  запросили до нагородження відомих на Хмельниччині особистостей, яким згідно рішення 60-ої сесії Старосинявської селищної ради  присвоєнно звання «Почесний громадянин Старосинявської  громади» за особливі заслуги перед територіальною громадою:  

  • Омельчуку Олегу Миколайовичу, доктору юридичних наук, професору, академіку Національної академії наук вищої освіти України, заслуженому юристу України;
  • Сульжику  Роману Миколайовичу, представнику Наглядової ради, громадському активісту, котрий організовує посильну допомогу військовим ЗСУ. Нагороди – диплом та нагрудний знак «Почесний громадянин Старосинявської громади» вручив секретар селищної ради Олександр Пузирук.

До благодійного внеску долучилися керівники:  ТОВ «Адампіль елеватор» Олег Васильович Шмига та директор Адампільського комбікормового заводу Сергій Васильович Саєнко, котрі привітали присутніх зі святом, побажали найшвидшої перемоги і передали кошти на підтримку ЗСУ. Підтримали акцію допомоги ЗСУ жителі громади, працівники селищної ради та комунальних підприємств, установ селищної ради.

Хвилюючі пісенні виступи дарували гостям свята: викладач Пасічняської ДМШ ім.П.Німця Тетяна Пурик із композицією «В нашому серці»; директор Старосинявського ЦБК «Ритм» Анатолій Лотишко – «Заплакало небо»; танець «Хустина»  виконав хореографічний колектив «Крила» Старосинявського ЦБК «Ритм» (керівник Олег Поліщук); пісню «Стоп війна» у сучасній обробці виконали учні Старосинявської ДМШ Юлія Пагас та Аміна Ніколаєць (керівник Лариса Макогонська); пісенне намисто дарував жіночий вокальний ансамбль «Оберіг» Старосинявського ЦБК «Ритм» -«Мамо, не плачте», «Вишивана доля»; у виконанні викладачів Пасічняської ДМШ ім. П.Німця Людмили Матусевич та Світлани Жарун прозвучала пісня «Моє рідне село»; музичне вітання від вокального дуету «Розмай» Старосинявського ЦБК «Ритм»;  пісенні виступи дарував вокальний дует Адампільського СБК  у складі Андрія Чубакова та Сергія Тукала;  пісню «Незалежна Україна» дарувала викладачка Старосинявської ДМШ Лілія Шатайло;   пісню «Добрий день, матусю Україно»  виконала учениця Старосинявської ДМШ Мілана Пащина (керівник Лариса Макогонська);  хореографічним мистецтвом радували вихованці танцювального колективу  «Крила» Старосинявського Будинку культури - український народний танець «Дуба танець!»; хвилюючі мелодійні пісенні композиції лунали у виконанні артистів ЦБК та  ансамблю «Гармонія» Пасічнянської ДМШ ім.П.Німця; Адампільського СБК; український  народний танець «Підківочки  виконав танцювальний колектив  «Крила» Старосинявського ЦБК «Ритм» (керівник Олег Поліщук).

Доля України – це доля всіх нас, хто живе під високим синім українським небом, наполегливо працює на рідній землі заради майбутнього своїх дітей, онуків, майбутнього Батьківщини. Нехай на нашій землі засяє сонце злагоди та миру, достатку і процвітання, а небо над Україною завжди буде яскраво блакитним і безхмарним.

Хвилююче звучала пісня «Молитва за Україну», яку підтримали усі присутні.

На завершення благодійного концерту секретар селищної ради Олександр Пузирук щиро подякував організаторам тематичних благодійних виставок та благодійного заходу: працівникам культури, бібліотекарям, освітянам шкільних, дошкільних та позашкільних закладів, волонтерам, усім, хто долучився до збору коштів на підтримку ЗСУ. Ведучі дякували усім присутнім, котрі долучились до благодійного заходу в підтримку  наших  воїнів-героїв, наших  земляків. Під час заходів було зібрано понад 71 тис. грн., які направлено на допомогу нашим військовим.

Подібні благодійні заходи проходять по всій державі. Сподіваємось, наш невеличкий вклад посприяє тому, що Україна буде незалежною, єдиною, вільною, а наші бійці повернуться додому живими та здоровими! Сил, наснаги, єдності та Божого провидіння! Миру нашій Україні!

 

За матеріалами заходу