Сьогодні в Хмельницькому відбулась важлива подія для розвитку фізичної культури та спорту в нашій області. Хмельницька обласна військова адміністрація, Благодійна організація “Захисти Хмельниччину” та Громадська організація «Рух Олександра Педана «ДжуніорС» об’єднали свої зусилля для реалізації Меморандуму про партнерство та співпрацю. Мета цього документу – створення сприятливих умов для розвитку сучасних видів спорту в межах позашкільної освіти та на уроках фізичної культури, створення клубів, гуртків, секцій, які покращуватимуть психологічний та фізичний стан дітей та молоді.

Начальник ОВА Сергій Тюрін, вітаючи присутніх, підкреслив важливість ініціативи, зазначивши, що обласна військова адміністрація вже реалізовує багато проектів для популяризації здорового способу життя серед жителів Хмельниччини. “Більше 10 тисяч юних спортсменів нашого краю взяли активну участь у Президентському проєкті “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги”. Фіналісти з честю виступили на змаганнях у столиці та зайняли призові місця. Наші земляки сьогодні успішно змагаються на Олімпійських іграх у Парижі. Впевнений, що нинішня ініціатива дасть гарні плоди на спортивній ниві Хмельниччини, і невдовзі ми почуємо нові імена чемпіонів,” – зазначив очільник області

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Під час заходу присутні також мали змогу ознайомитися зі спортивними майданчиками, на яких представлені модульні види спорту для уроків фізичної культури за програмою Нової Української Школи. Ці види спорту прості у виконанні, мають інтуїтивно зрозумілі правила та потребують мінімальних матеріальних витрат. Ігри, такі як Регбі 5, Алтимат фрізбі, Корфбол, Диск-гольф, Корнхол, Доджбол та Флорбол, відзначаються емоційністю та здатністю зацікавити дітей, відволікаючи їх від гаджетів, і спонукати до активності.

Разом ми зробимо Хмельниччину спортивною та здоровою!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису